xcounter
#

У РФ розкрили темпи виробництва ракет "Оникс", якими б'ють по Україні

Пуск ракети "Оникс" з берегового ракетного комплексу "Бастион"
Пуск ракети "Оникс" з берегового ракетного комплексу "Бастион"
85796

П-800 "Оникс" одна з основних протикорабельних ракет РФ, яку вони активно використовують для ударів по містах

Сталі відомі орієнтовні потужності з виробництва протикорабельних ракет П-800 "Оникс", які РФ доволі часто застосовує для ударів по південних містах України з берегових ракетних комплексів "Бастион".

Зокрема рашиське видання ТАСС повідомило, що за контрактом між міноборони РФ та виробником ракет "Оникс" ("Научно-производственное объединение машиностроения"), який розрахований на рік, передбачено виготовлення декількох десятків П-800.

Читайте також: Повітряні сили США призупиняють експлуатацію CV-22 Osprey: у Пентагоні назвали причину
П-800
П-800 "Оникс"

Якщо за умовним показником "декількох десятків" ракет на рік криється близько 30 одиниць, то це означає доволі високий темп виробництва, фактично по одній ракеті за два тижні. Але якщо не згадувати про кількість платформ, які її використовують.

Зокрема саме "Оникс" є основною протикорабельною ракетою таких кораблів, як "Буян-М" (9 у строю, до 8 ракет), корветів проекта 20385 (1 у строю, до 8 ракет), фрегатів 22350 (2 у строю, до 16 ракет), а також у береговому комплексі "Бастион" (понад 50 пускових у строю, по 2 ракети).

фрегат 22350
Фрегат проекту 22350 типу "Адмирал Горшков"

Враховуючи регулярні удари з комплексів "Бастион" по таких містах, як Очаків, Миколаїв, Одеса. Скоріш за все, наявні потужності виробництва ракети "Оникс" не дозволяють компенсувати її активне використання.

Більше того, це також дозволяє дещо оцінити реальні потужності ракетної промисловості РФ відносно випуску й інших ракет, таких, як "Калибр", Х-555 та Х-101. Тобто коли навіть одна ракета за два тижні - це лише декілька десятків ракет на рік.

Читайте також: Як один зенітний ракетний дивізіон за декілька хвилин утилізував десятки мільйонів доларів армії РФ