xcounter
#

Росіяни знайшли "оригінальний" спосіб "утилізації" своїх надзвукових ракет "Оникс"

76842
Пуск протикорабельної ракети П-800 комплексу "Бастион", ілюстративне фото довоєнних часів
Пуск протикорабельної ракети П-800 комплексу "Бастион", ілюстративне фото довоєнних часів

Нераціональні ракетні удари рашистів по Одещині лише прискорюють мить, коли будуть розблоковані наші морські порти

Оперативне командування "Південь" розповіло, що учора 20 червня росіяни застосували аж 12 надзвукових протикорабельних крилатих ракет П-800 "Оникс" зі складу комплексу "Бастион" для ударів по об’єктам на Півдні Україні.

Перші дві ракети були націлені на Одещину, обидві П-800 наша ППО успішно збила. Наступний удар відбувся буквально за декілька годин, рашисти випустили одразу аж 14 крилатих ракет протягом 3 годин – чотири протикорабельні ракети повітряного базування Х-31А та 10 ракет типу П-800. Ці 14 ракет влучили по сільськогосподарським угіддям біля Очакова, по житловим будинкам на островах в дельті Дунаю та поблизу промислового об’єкта в Білгород-Дністровському районі.

Читайте також: Росіяни "переплутали" Одещину з "авіаносцем НАТО" і втратили уже вісім надзвукових ракет "Оникс"

У цьому епізоді Бог був явно на нашій стороні, бо якби рашистські П-800 влучали би точніше, то був би ризик паралічу експорту зерна із наших придунайських портів.

Але тут варто звернути увагу й на інший момент. Масоване застосування протикорабельних крилатих ракет по наземним цілям – це своєрідна "новація" від росіян. У відкритих джерелах до війни не було згадок про те, що ЗС РФ тренуються застосувати "в промислових масштабах" ті самі П-800 по береговим цілям.

Пуск протикорабельної ракети П-800 комплексу "Бастион", ілюстративне фото довоєнних часів

Якщо узагальнимо дані з відкритих джерел, то побачимо – з кінця березня 2022 року росіяни виконали 8 ракетних ударів з використанням ракетного комплексу "Бастион", під час яких загалом випустили 28 крилатих ракет П-800 "Оникс".

Поки що найбільш дошкульним був удар по Одеському аеропорту із застосуванням двох ракет П-800, виконаний аж 30 квітня 2022 року. За такою результативністю можемо стверджувати, що командування ЧФ РФ насправді знайшло "оригінальний" спосіб "утилізації" своїх надзвукових крилатих ракет "Оникс".

Ракета П-800 "Оникс", ілюстративне фото довоєнних часів

Тим більш, уже є закономірність – чим більше рашисти відстрілюють ракет П-800 для ударів по Україні, тим більше зразків таких КР потрапляє в руки західних союзників для вивчення. І так по суті росіяни самі нівелюють свою доктрину ведення війни на морі проти флотів країн НАТО.

Ну і звісно – чим більше орки "відстріляють у молоко" своїх ПКР, тим швидше наступить момент остаточного розблокування наших морських портів на Чорному морі.

Машина з ПУ для ракет "Оникс" в заводському цеху, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Чому РФ ударами "Оникс" та Х-35 по Україні знищила оборону Індії та тепер може викинути ці ракети на звалище