xcounter
#

Росіяни "переплутали" Одещину з "авіаносцем НАТО" і втратили уже вісім надзвукових ракет "Оникс"

319520
Позиція ракетного комплексу "Бастион" орків в тимчасово окупованому Криму, ілюстративне фото з відкритих джерел
Позиція ракетного комплексу "Бастион" орків в тимчасово окупованому Криму, ілюстративне фото з відкритих джерел

Тепер наші воїни ППО зможуть давати майстер-клас колегам з НАТО, як захищатись від крилатих протикорабельних ракет рашистів

Як свідчать повідомлення, дані від імені Оперативного командування "Південь", за останній тиждень орки для ударів по Одеській області намагались застосувати аж вісім надзвукових протикорабельних крилатих ракет типу П-800 "Оникс", що входять до складу ворожного протикорабельного комплексу "Бастион".

Окупанти виконували пуски ракет "Оникс" по Одещині 14 червня, 18 червня, 19 червня та зранку 20 червня, і всі всім ракет були збиті нашою протиповітряною обороною.

Читайте також: Які ракети потрібні Україні, щоб знищувати "Бастіони" рашистів на окупованій Херсонщині
Рашистська крилата ракета П-800 "Оникс", фото ілюстративне

Росіяни свої ракети типу П-800 розробляли ще за радянських часів для ударів по авіаносним ударним групам країн НАТО, КР "Оникс" зі складу комплексу "Бастион" має фактичну дальність стрільби до 300 кілометрів. Вважається, що "Оникс" - це повітряна ціль, знищити яку вважається складною задачею для будь-якої системи ППО.

Ракета типу П-800 – це об’єкт з довжиною фюзеляжу до 8 метрів та з розмахом крил 1,7 метрів, швидкість польоту складає 2-3 Мах. Але, як бачимо, наша протиповітряна оборона цілком навчилась знищувати рашистські "Онікси", після серії дошкульних ударів цими ракетами, зокрема по Одеському аеропорту.

Пуск протикорабельної ракети П-800 комплексу "Бастион", ілюстративне фото довоєнних часів

Тепер зенітники Повітряних Сил ЗСУ зможуть навчати своїх колег із НАТО, як правильно захищатись від протикорабельних крилатих ракет ВМФ РФ. Тим більш, якщо виходити із даних The Military Balance, на кінець 2021 року росіяни мали 52 комплекси "Бастион" і лише 40 комплексів "Бал".

І це означає, що "зустріч" із П-800 може бути ймовірнішою, аніж "зустріч" із Х-35.

Ворожий ракетний комплекс "Бастион", фото ілюстративне

Факт того, що наші зенітники навчились збивати "Онікси" рашистів, ще не означає, що небо над Півднем України повністю "закрите".

Оперативне командування "Південь" сповіщало, що 18 червня 2022 року росіяни виконали два удари по Миколаєву, для яких застосували 2 крилаті ракети типу Х-55 та п’ять крилатих ракет типу "Калибр". Збито було одну КР.

Читайте також: Рашисти ударили по Харкову "Іскандером", здатним ставити теплові пастки (фото)