xcounter
#

"Нова" ракета зі "скляними кульками", ЗРК Patriot проти розпіареного "Кинжала" та інші новини й події тижня війни від Defense Express

6976
Постріл з HIMARS, фото ілюстративне, джерело – U.S. Army
Постріл з HIMARS, фото ілюстративне, джерело – U.S. Army

Про руйнування міфу "аналоговнєт" ракети "Кинжал", ідею збивати у повітрі Ту-95МС з ракетами та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Patriot проти Х-47 "Кинжал"

У Командуванні Повітряних Сил ЗСУ офіційно повідомили про успішне перехоплення ракети Х-47 "Кинжал" повітряного базування, яка може розвивати гіперзвукову швидкість.

Читайте також: Стало відомо, як росіяни коригують удари крилатими бомбами з УМПК, і це теж може здивувати

Про це офіційно повідомив Командувач ПС ЗСУ Микола Олещук – знищення "Кинжалу" відбулось близько 02:40 4 травня у небі над Києвом, а 4 травня стало днем знищення одного з найголовніших міфів рашистів щодо їх так званого "гіперзвукового озброєння".

Збивати Ту-95МС з ракетами в небі над РФ

Як тільки загарбники проводять черговий обстріл ракетами зі своїх стратегічних бомбардувальників, в інформпросторі можна побачити чергову порцію висловлювань в стилі "росіяни припинять удари одразу після того, як буде збитий перший літак з ракетами у небі над РФ".

Ту-95МС
Ту-95МС окупантів, фото ілюстративне

Певне раціональне зерно в таких судженнях є: наприклад, якщо лише пошкодження одного Ту-95МС після прильоту "бавовни" на "Енгельс" в грудні минулого року стало для росіян суттєвим ударом, то можна уявити рівень морального "просідання" ворога, якби хоч один стратегічний бомбардувальник був збитий у повітрі.

Ту-95МС
Ту-95МС "ВКС" РФ на авіабазі "Енгельс"

Але є одна проблема – у світі не існує настільки далекобійних ЗРК, які б могли "дістати" рашистські Ту-95МС і Ту-160 на рубежах пусків крилатих ракет, незалежно від географії – чи це простір над Каспійським морем, чи взагалі Кольський півострів (із якого ворог відстрілював КР під час одного з недавніх ударів). Детальніше про ідею збивати Ту-95МС з ракетами в небі над РФ розповідаємо в окремому матеріалі.

Перша жертва параду рашистів

"Вбивця авіаносців "Бастион" у кращих традиціях в’їхав у відбійник на трасі – росіяни активно готуються до параду на 9 травня і вже мають перший казус з однією машиною яка їхала на нього – у мережі з’явилося відео ДТП з російським береговим ракетним комплексом "Бастион", який замість параду в’їхав у відбійник.

Подробиць цієї "пригоди не повідомляється" – ймовірно, водій не впорався з управлінням, до того ж не виключено, що він міг бути напідпитку, як це у РФ раніше траплялося у випадку ДТП з військовою технікою.

Стало відомо, скільки літаків для скидання крилатих бомб з модулем УМПК має РФ

Речник Командування Повітряних Сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив, що рашисти на кордоні з Україною зосередили до 25 літаків, які використовуються зокрема для скидання плануючих керованих авіабомб із модулями УМПК.

Бомба ФАБ-500 з модулем УМПК
Російська бомба ФАБ-500 з модулем УМПК, фото ілюстративне

"Зараз на підступах до України перебуває близько 2,5 десятка літаків ворожої авіації різних типів, які завдають ударів періодично керованими авіабомбами та іншим озброєнням. Таким чином противник застосовує авіацію щодня на різних напрямках. Зрозуміло, що маємо бути до всього готовими", - цитують ЗМІ слова речника Повітряних Сил.

Су-35 з КАБ-1500Л
Рашистський Су-35 з КАБ-1500Л, фото ілюстративне

З цих слів можемо зробити припущення, що схоже головний фактор, який обмежувати окупантів у застосування крилатих бомб з модулем УПМК для ударів по Україні – це лише кількість "бортів" і екіпажів тактичної авіації, що здатні виконувати такі завдання. Бо якщо порівнювати, то 25 літаків тактичної авіації – насправді не так багато на тлі того, що в строю "ВКС РФ" досі може бути понад 100 літаків Су-34 та понад 100 одиниць Су-35.

Рашисти вигадали "нові" ракети

Російські пропагандистські ЗМІ вже не раз дивували своїми відверто комічними сюжетами про зброю і не тільки, в яких зокрема "розкривали" реальні проблеми зі своїми "літаючими танками"-гелікоптерами Ка-52, який можна збити навіть з гвинтівки, знімали "відео з передової" про "успішний наступ" в тилу та іншими шедеврами.

На черговий такий "перл" окупантів звернули в НІП "Тиск", а саме на сюжет пропагандистського телеканалу "Звезда", в якому демонструється уражена машина високоточною ракетою GMLRS M30A1, яка була випущена з HIMARS чи M270.

"Подивіться на кількість отворів, тільки на двері водія їх сотні. Деякі, наприклад, на паливному баку, підварили ще до передачі машини в рембат", – коментують у відео уражений тисячами вольфрамових кульок російський "КамАЗ".

Далі починається найцікавіше – один з окупантів каже про влучання "уламкової ракети". На питання про те, що саме це була ракета, каже, що "швидше за все, зарубіжного зразка, HIMARS" – такий висновок було зроблено на основі "аналізу" пошкоджень машини по "характерним відміткам від попадання". Складність ремонту оцінюють на 3 з 5 "візуально".

Читайте також: Росіяни провалились з "Кинжалом", то чи не "згадають" про радянські аеробалістичні Х-15