xcounter
#

Повітряні Сили України підтвердили - "гіперзвуковий" Х-47 "Кинжал" збито, головний міф РФ про аналоговнєт знищено

6425
Х-47 "Кинжал"
Х-47 "Кинжал"

4 травня стало днем знищення одного з найголовніших міфів рашистів щодо їх так званого "гіперзвукового озброєння"

У Командуванні Повітряних Сил ЗСУ офіційно повідомили про успішне перехоплення ракети Х-47 "Кинжал" повітряного базування, яка може розвивати гіперзвукову швидкість.

Про це офіційно повідомив Командувач ПС ЗСУ Микола Олещук. Нагадаємо, що знищення "Кинжалу" відбулось близько 02:40 4 травня у небі над Києвом.

Читайте також: Ідея збивати Ту-95МС з ракетами в небі над РФ звучить гарно, якби не одне "але"

Й тепер 4 травня є днем руйнування одного з найголовніших міфів рашистів щодо їх так званого "гіперзвукового озброєння". Бо у його розробку, яка тривала, як мінімум з 2010-х років й була офіційно визнана лише у 2018 році. Й особисто ватажок рашистів Путін тоді про "Кинжал" сказав наступне, що ця ракета "дозволяє гарантовано долати всі існуючі й, я думаю, перспективні системи ППО і ПРО, доставляючи до цілі на дальність до 2 тисяч км ядерні та звичайні боєзаряди".

Миг-31К
Миг-31К з Х-47 "Кинжал"

Завдяки цьому "Кинжал" увійшов у "іконостас" російського "вундерваффе", на його розробку були витрачені величезні ресурси та час, спеціально модернізовані носії МиГ-31К. Але, як продемонстрували ЗСУ, його знищення можливо вже давно існуючими засобами, вочевидь у вигляді Patriot PAC 3, не те що перспективними.

Але найголовніше, це те, що окрім "Кинжала" РФ витратила не менші ресурси у створення ще одного "гіперзвукового аналоговнєта" - ракети "Циркон" морського та у планах наземного базування. Яка аналогічна за принципом дії "Кинжалу" - розгін до гіперзвукових швидкостей прискорювачем, після чого швидкість ракети знижується, що не робить її повноцінною гіперзвуковою ракетою.

Читайте також: У РФ знову намагаються встановити динамічний захист на БМП-3 та розкрили темпи виробництва машин