xcounter
#

Кулемет ​замість ровів та колючого дроту: в Туреччині представили бойову систему для охорони кордонів (відео)

7412
Турецькі кордони вже невздовзі можуть охороняти спарки радарів та кулеметів
Турецькі кордони вже невздовзі можуть охороняти спарки радарів та кулеметів

В ході конференції з військових радарів та безпеки кордонів (Military Radar and Border Security Summit), що 5-7 жовтня проходить в Анкарі (Туреччина), компанія з Анкари Meteksan Defense та інженерна компанія UNIDEF зі Стамбула представили новий спільний концепт напівавтоматичної системи для забезпечення охорони кордону – компактне поєднання сучасних радару та кулемету, що використовуються для виявлення та знищення порушників кордону. Наразі поки ще потрібна команда людини на відкриття вогню

Виступаючи на конференції та представляючи нову систему, генеральний директор компанії UNIDEF Джем Куртер пояснив, що проект був розроблений для задоволення потреб кінцевого споживача в Туреччині.

Про це повідомляють турецькі спеціалізовані видання.

Читайте також: ​Озброять БПЛА, роботів та піхоту – в Туреччині випробовують нову міні-ракету (відео)

в Туреччині представили бойову систему для охорони кордонів, Defense Express, UNIDEF, Retar PTR-X від Meteksan
Турецька компанія UNIDEF займається інтеграцією системи на базі контейнера, що встановлюється на легковий автомобілний напівпричеп

Представник UNIDEF також повідомив деякі деталі щодо нової контейнерної системи: "У нас на контейнері є висувна башта. На башті встановлена система озброєння Minigun. У наступній версії ми також побачимо інтегровану версію кулемету Canik M2 (турецький крупнокаліберний кулемет виробництва компанії Samsun Yurt Savunma, SYS)". Представник компанії UNIDEF також заявив, що ця версія буде доступна незабаром.

З іншого боку, наразі триває робота над інтегрованою радарною моделлю Retar PTR-X від Meteksan, яка працює на мікрохвильовій частоті. Ця версія, що підтримується радіолокацією, буде заряджатися сонячними батареями і нестиме чергування для забезпечення безпеки району, замінивши вартового. Після виявлення цілі та попередження вона зможе в разі необхідності стріляти під контролем оператора.

в Туреччині представили бойову систему для охорони кордонів, Defense Express, UNIDEF, Retar PTR-X від Meteksan
В контейнерній установці змонтовано РЛС Retar PTR-X від Meteksan та дистанційно керовану кулеметну установку з багатоствольним високошвидкісним кулеметом M134 Minigun

Раніше, перед початком конференції Military Radar and Border Security Summit директор з міжнародних продажів, маркетингу та корпоративної репутації компанії Meteksan Defense Бурак Акбаш у своєму аккаунті в одный з соціальних мереж опублікував відео, в якому предсталено новий концепт. За оприлюдненою представником Meteksan Defense інформацією, мікрохвильова радіолокаційна система Meteksan Retinar PTR-X виконуватиме завдання зі спостереження в ході контролю за лінією кордону або при виконанні завдань з оборони позицій у районах дій військ - "щойно система виявить вторгнення, будуть застосовані запобіжні заходи".

в Туреччині представили бойову систему для охорони кордонів, Defense Express, UNIDEF, Retar PTR-X від Meteksan
Нова система в напівавтоматичному режимі веде вогонь по виявленому порушнику...

На відео можна побачити контейнер, що змонтовано на одновісному легковому напівпричепі, з якого висувається радарна система, що веде спостереження. Після виявлення цілі - висувається і кулеметна установка, що використовується для вогневого ураження виявленої цілі.

Раніше Defense Express повідомляв про те, що в Туреччині презентували новий ударний міні-БПЛА, який застосовуватиме мінометних боєприпасів калібру 81 мм та 60 мм, а також про те, що турецька армія озброюється наземною безпілотною технікою.

Крім того, ми писали про стан та перспективи військово-технічного співробітництва України та Туреччини, а також про те, що Туреччина та Естонія створюватимуть разом безпілотні та роботизовані системи.

Читайте також: ​Актуально і для України: в Словаччині активно шукають нові бойові машини