xcounter
#

Замість міномета: в Туреччині презентували новий ударний міні-БПЛА (відео)

3140
Турецький коптер BOYGA скидає 81 мм мінометну міну
Турецький коптер BOYGA скидає 81 мм мінометну міну

Голова Державного агентства з питань оборонної промисловості Турецької Республіки (тур. - Savunma Sanayii Başkanlığı, SSB) Ісмаіл Демір в своєму аккаунті в Twitter оприлюднив пост з відео в якому БПЛА-мультикоптер уражає ціль за допомогою 81 мм мінометної міни

"Останній приклад наших розробок міні-БПЛА, які візьмуть на себе різні завдання з новими функціями #BOYGA БПЛА, що скидає боєприпаси! BOYGA скидає на ціль боєприпаси калібру 81 мм завдяки вдосконаленому алгоритму балістичного розрахунку", - написав, супроводжуючи відео, Ісмаіл Демір.

Читайте також: Нові літаки, безпілотники та безліч військової техніки – в Китаї розпочалась виставка Airshow China 2021 (відео)

Проект BOYGA, що виконується за координації Державного агентства з питань оборонної промисловості Турецької Республіки, реалізується компанією Defense Technologies Engineering and Trade Inc. (тур. - STM). Інтеграція платформи з боєприпасами здійснюється компанією MKE.

в Туреччині презентували новий ударний міні-БПЛА, BOYGA, STM, MKE, IDEF-2021, Defense Express
Завдяки вдосконаленому алгоритму балістичного розрахунку BOYGA дозволяє вражати цілі за допомогою мінометних мін калібрів 81 мм та 60 мм

Компанія STM презентувала свій БПЛА BOYGA на Міжнародній виставці оборонної промисловості IDEF-2021, яка пройшла в Туреччині у серпні ц.р.

БПЛА для скидання боєприпасів від STM – це рішення, що дозволяє здійснювати доставку до цілі мінометних боєприпасів калібру 81 мм та 60 мм, пристосоване для спільного використання з механізмом, що вивільняє боєприпас, і може виконувати заплановане завдання та скидати корисне навантаження безпосередньо на ціль, що можна обрати в ході виконання місії або по заданих координатах.

в Туреччині презентували новий ударний міні-БПЛА, BOYGA, STM, MKE, IDEF-2021, Defense Express
БПЛА BOYGA вперше був представлений на Міжнародній виставці оборонної промисловості IDEF-2021, яка пройшла в Туреччині у серпні ц.р.

В беспілотнику застосовано спеціальний алгоритм, який дозволяє точно визначити час та місце вивільнення боєприпасу з тим, щоб він влучив безпосередньо у ціль.

Він виконує завдання в циклі “Man-in-the-loop” - користувач безпосередньо приймає рішення з вибору цілі, а далі БПЛА використовуючи алгоритми обробки зображення обирає момент вивільнення снаряду. Маючи максимальну злітну вагу у 15,6 кг, BOYGA може знаходитись в повітрі до 35 хвилин з одним мінометним боєприпасом калібру 81 мм.

Основні ТТХ БПЛА BOYGA

Розміри 800x800x500 мм
Діагональний діаметр1000 мм
Геометрична конфігураціяКвадрокоптер (8 двигунів)
Вага (без корисного навантаження)12 кг
Максимальна вантажопідйомність6 кг
Максимальна злітна маса18 кг
Тривалість польоту25 хв. (з вантажем у 6 кг)
Максимальна висота польоту2000 м над рівнем моря
Крейсерська швидкість54 км/год

Раніше Defense Express писав, що представник турецької оборонної компанії STM в коментарі для преси розповів про участь в оборонних проектах в Пакистані і Україні, а також про стан та перспективи військово-технічного співробітництва України та Туреччини.

Читайте також: В Туркменістані вперше показали придбані в Туреччині ударні БПЛА Bayraktar TB2