xcounter
#

Крити вже нема чим: у Кремлі лякають тим, що вже й так зробили - про погрози ракетами середньої дальності

Крити вже нема чим: у Кремлі лякають тим, що вже й так зробили - про погрози ракетами середньої дальності
31626

У РФ вже настільки забрехались, що у своїх погрозах дійшли до повного абсурду та намагаються повторно залякати розгортанням ракет середньої дальності, що й так вже зроблено

У Кремлі доволі бурхливо відреагували на рішення США розмістити у Німеччини з 2026 року наземні комплекси з крилатими ракетами Tomahawk та гіперзвуковими LHRW. Оголошувати погрози прийшлось самому ватажку рашистів та воєнному злочинцю Путіну під час параду з нагоди святкування Дня Військово-Морського Флоту, що проходив у Санкт-Петербурзі.

Він заявив, що якщо США реалізують цей крок, то тоді РФ "буде вважати себе вільною від раніше взятого на себе мораторію на розгортання ударних засобів середньої та меншої дальності, включно з підвищенням можливостей берегових військ ВМФ".

Читайте також: Скільки часу навчались румунські пілоти на F-16, щоб повністю опанувати винищувач

Але головна проблема цієї погрози, яку ватажок рашистів зачитав з папірця, в тому, що РФ вже "розіграла цю карту". І фактично зараз Кремль намагається повторно залякати тим, що розгорне ракети середньої дальності, хоча це вже й так зробив.

Але почати необхідно з того, що саме РФ розробкою та запуском у серійне виробництво крилатої ракети Р-500 до ОТРК "Искандер" зруйнувала договір РСМД від 1987 року. Попри те, що США заявили про порушення домовленості ще у 2014 році, договір формально проіснував до 2019 року. За цей час РФ вже масово розгорнула раніше заборонені крилаті ракети наземного базування з дальністю понад 500 км.

А до "Искандера" з Р-500 цілком можливо додати берегові ракетні комплекси "Бастион", про які з ремаркою "зокрема" і заявив Путін. Справа в тому, "Бастион" формально озброєний протикорабельною ракетою 3М55 "Оникс", яка також може уражати наземні цілі. Вона до речі у версії "М", за заявами, має дальність 800 км, яка раніше була заборонена. Але справа в тому, що для запуску використовується універсальна комірка 3С14, з якої штатно запускаються крилаті ракети "Калибр".

Береговий ракетний комплекс Бастион
Берегові ракетні комплекси "Бастион"

Далі - більше. Саме з комплексу "Бастион" запускається і гіперзвуковий ЗМ22 "Циркон". Він має дальність у 1000 км, для чого вагу бойової частини прийшлось зменшити до 150 кг, що достатньо для тактичного ядерного заряду, але не для осколоко-фугасної бойової частини. Саме тому "Циркон" вже і так є ядерною ракетою середньої дальності для ґрунтових комплексів.

Тобто у РФ у арсеналі прямо зараз, а не на рівні 2026 року, у розпорядженні є крилаті ракети наземного базування Р-500 та "Кинжал", за деклараціями надзвукові "Оникс-М", а також гіперзвукова середньої дальності "Циркон", які за даними ГУР МОУ виробляються у темпі 10 одиниць на місяць.

Але цим російський арсенал ракет середньої дальності не обмежується. Бо РФ ще до 2018 року мала РС-26 "Рубеж", який є версією РС-24 "Ярс", який своєю чергою є модернізацією РТ-2ПМ2 "Тополь-М". РС-26 "Рубеж"- це ракета середньої дальності, до 5800 км. При цьому з максимальною долею вірогідності у ньому використані перші два ступені "Ярса" і мова йде про готове фактично серійне рішення.

РС-24 Ярс
РС-24 "Ярс"

Більше того, ще "Тополь" порушував договір РСМД, бо у жовтні 2023 року РФ провела пуск цієї ракети на дальність 3200 км. І, скоріш за все, таку саму можливість ударів на "середню дальність" має і РС-24 "Ярс".

Тобто у Кремлі вже і так зробили всі ті кроки, яким погрожують. Більше того, які і стали причиною рішення не лише розмістити у Німеччини американські ракети, а й почати у ЄС розробку своїх ракет середньої дальності проти РФ.

Читайте також: Російський дрон з пінопласту має назву "Гербера": у РФ виклали красномовне відео, яке багато чого пояснює