xcounter
#

Армія США вперше підняла у повітря "безпілотний" Black Hawk та випустила з нього два дрони

4795
UH-60 Black Hawk, фото ілюстративне
UH-60 Black Hawk, фото ілюстративне

Такі гелікоптери зможуть виконувати наднебезпечні місії без жодних ризиків для життя пілотів та екіпажу

Армія США вперше провела льотні випробування автономно керованого гелікоптера з двома безпілотниками. Як повідомляє видання Flight Flobal, випробування було проведено 1 листопада Агенцією перспективних дослідницьких проєктів міноборони США DARPA та проходило у рамках навчань Project Convergence, які проводилися на полігоні Юма в пустелі південної Арізони.

UH-60
UH-60 Black Hawk

Ці навчання були спрямовані на вивчення того, як автономні UH-60 можуть висадитися, захистити та поповнити запаси військ – так окреслюють мету цих випробувань у DARPA.

Читайте також: "Українські вертольоти" майстерно виконують нічні польоти при гасінні пожеж в Туреччині (відео)

Сценарій випробувань був наступним: загін американських військових опинився у тилу ворога і потребував додаткового спорядження, однак маршрути польотів знаходилися під прицілом ворожих "зеніток", через що місія була надто небезпечною для пілотів Армії США.

У рамках цього сценарію гелікоптер Black Hawk вперше виконав автономну місію з поповнення запасів, а також вперше здійснив автономну посадку у несприятливій зоні. Це стало можливим завдяки системі ALIAS, яка дозволяє навіть найстарішій моделі цього типу – UH-60A – літати автономно.

Altius-600
Запуск безпілотника Altius-600 з гелікоптера

Поки Black Hawk летів за визначеним маршрутом, з гелікоптера – також автономно – були розгорнуті два безпілотники Altius-600. Вони облетіли поле бою, забезпечуючі ідентифікацію та розвідку цілей, а також спостереження за ситуацією.

Читайте також: Армія США вчилась воювати "пліч-о-пліч" з бойовими роботами, що вміють "відбиватись" від вертольотів