xcounter
#

Армія США вчилась воювати "пліч-о-пліч" з бойовими роботами, що вміють "відбиватись" від вертольотів

1729
Армія США вчилась воювати "пліч-о-пліч" з бойовими роботами, що вміють "відбиватись" від вертольотів

Присутність бойових роботизованих платформ на полі бою – не привілеї, а необхідність

Армія США продовжує опановувати використання бойової робототехніки на полі бою. Так, під час нещодавніх навчань, які пройшли в Об’єднаному центрі підготовки (JRTC) в Форт-Полку, штат Луїзіана, військові вчилися взаємодіяти з бойовими роботами, які виконували задачу захисту перехресть доріг, а також захисту зони приземлення від раптового нападу гелікоптера.

бойова безпілотна платформа
Безшумні та з низькою тепловою сигнатурою – такі бойові платформи насправді непомітні для ворога

За даними Армії США, у навчаннях взяли участь роботи, які брали участь у створенні прототипів бойових роботів Project Origin

Читайте також: Роботизація, безпілотні авіакомплекси та бойова цифра: про інноваційні рішення для Збройних сил - від ключових гравців і без прикрас (відео)

. Під час цих навчань бойова робототехніка використовувалася як "актив економії сили" – цей термін використовується для позначення нестачі ресурсів у воєнний час, коли командир вимушений робити економічний вибір під час розподілу місій по підрозділах.

Бойова роботизована платформа
Експериментальний військовий робот Origin

Таким чином, бойових роботів використовували для виконання другорядних задач, тоді як військові могли повноцінно зосередитися на виконанні основної місії.

бойова платформа origin
З роботами військовим буде легше, бо такі платформи можуть виконувати більшість "брудної" та "нудної" роботи

Наприклад, військовій за допомогою платформи Project Origin протягом 36 блокували перехрестя – завдяки низькій тепловій сигнатурі та безшумності бойовий робот став ідеальним помічником під час виконання цієї задачі. Крім того, платформа також використовувалася для проведення розвідки маршрутів та захисту від ворожих гелікоптерів.

Читайте також: Роботи захоплюють Бундесвер: в Німеччині випробовують ізраїльську роботизовану наземну платформу