xcounter
#

Роботизація, безпілотні авіакомплекси та бойова цифра: про інноваційні рішення для Збройних сил - від ключових гравців і без прикрас (відео)

Роботизовані платформи перед "Укрінформом"
Роботизовані платформи перед "Укрінформом"
4651

Міністерство оборони України зацікавлено у розвитку та впровадженні інноваційних технологій, які сприяють оснащенню Збройних Сил України сучасними роботизованими комплексами і безпілотними літальними апаратами та у належному інформуванні суспільства про цей напрям діяльності.

З цією метою Директоратом політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міністерства оборони України та інформаційно-консалтинговою компанією Defense Express спільно з "Укрінформом" був проведений круглий стіл щодо обговорення питань впровадження інноваційних технологій у сфері оборони на прикладі роботизованих комплексів та безпілотних літальних апаратів (БпЛА).

До цього заходу були залучені усі ключові структури Міністерства оборони, Генерального штабу та провідні вітчизняні компанії розробники безпілотної та роботизованої техніки.

Читайте також: В "Десні" йдуть порівняльні випробування роботизованих систем, за їх ходом спостерігає міністр Таран

Двогодинний круглий стіл вийшов достатньо насиченим та правдивим. На заході було обговорено:

- потенціал підприємств ОПК України щодо впровадження інноваційних технологій та створення роботизованих систем та БпЛА;

РСВК-М Мисливець
Роботизована система РСВК-М "Мисливець" від КБ Robotics

- стан та перспективи діяльності органів військового управління та науково-дослідних установ в системі Міністерства оборони України щодо створення умов для забезпечення військ (сил) сучасними роботизованими системами та БпЛА;

- пошук сучасних форм та механізмів реалізації (супроводження) проєктів, у т. ч. щодо державно-приватного партнерства, які можуть прискорити отримання військами (силами) роботизованих систем та БпЛА.

Як заявив у ході круглого столу заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Володимир Коваль "В українській армії покладаються на розробку інноваційних технологій не лише для ведення бойових дій на сході країни, але й для відбиття широкомасштабної агресії."

Роботизована платформа, представлена Конструкторсько-виробничим підприємством "Українська бронетехніка"

Коментуючи діяльність вітчизняних розробників і виробників інноваційної бойової техніки, Володимир Коваль висловив сподівання, що з її допомогою можна буде відбити навіть широкомасштабну агресію.

"Ми очікуємо отримати продукцію, яка відповідатиме найкращим практикам провідних країн світу не тільки для ведення бойових дій на сході нашої держави, але й для відбиття широкомасштабної агресії", - сказав він.

Ironclad
Бойова безпілотна система Ironclad від ROBONEERS

При цьому заступник начальника Генштабу зазначив, що Міноборони активно співпрацює з вітчизняними розробниками щодо випробувань та вдосконалення цієї техніки.

"Підприємці-виробники часом бачать, що їхні зразки не відповідають деяким вимогам, які ми висуваємо, але шляхом перевірки, проведення відомчих, кваліфікаційних та інших видів випробувань ми прагнемо отримати потрібну продукцію. Також залучаємо зразки до навчань у тих фазах, де це можливо, й прописуємо варіанти, сценарії їхнього застосування", - сказав Коваль.

Ironclad
Вага Ironclad з бойовим модулем близько 2000 кг

Але це лише мала частина цікавих тверджень та пояснень того, що потрібно зробити, аби Українська армія якнайшвидще стала іноваційною та цифровою не на словах, а на ділі. Тому фахівцям варто цей захід продивитися, аби зробити власні висновки. А поки нагадаємо і про це відео:

Читайте також: Роботизовані платформи для ЗС України: включають в ДОЗ-2021 і готують до параду