xcounter
#

"Українські вертольоти" майстерно виконують нічні польоти при гасінні пожеж в Туреччині (відео)

2909
Турецьким вогнеборцям допомагають чотири універсальні вертольоти Мі-8 МТВ-1 з України
Турецьким вогнеборцям допомагають чотири універсальні вертольоти Мі-8 МТВ-1 з України

Пожежні гелікоптери з України уже виконали 52 нічних вильотів , під час яких було скинуто 156 тонн води на осередки пожеж

У проміжок з 28 липня по 6 серпня цього року в Туреччині виникло 208 осередків пожеж у лісах країни.

На даний момент погашено уже 196 осередків лісових пожеж. Для їх гасіння Туреччина змогла задіяти самостійно та за допомогою країн-партнерів загалом 16 літаків, 56 гвинтокрилів, 850 поливних машин та автоцистерн з водою, пише турецьке інформагентство Anadolu.

Читайте також: Велика Британія замовить для своїх А400М систему скидання вантажів у повітрі
Флот компанії "Українські вертольоти" базується на аеропорт "Полтава", ілюстративне фото із відкритих джерел

Одне із найбільших угрупувань авіації для гасіння пожеж в Туреччині надала саме Україна – два літаки Ан-32П від ДСНС України та чотири багатоцільові гвинтокрили Мі-8 МТВ-1, які належать до флоту компанії "Українські вертольоти".

Варто наголосити на таких речах. Перше - пожежна авіація з України працює в Туреччині абсолютно безоплатно.

Вертоліт Мі-8 МТВ-1 із складу флоту "Українські вертольоти" із підвішеним виливним пристроєм для гасіння пожеж, ілюстративне фото із відкритих джерел

Друге - "Українські вертольоти" надали свої гвинтокрилі машини за власною ініціативою: 30 липня цього року компанія публічно звернулась до Президента України Володимира Зеленського та висловила готовність надати від імені України три гвинтокрили-"трансформери" Мі-8 МТВ-1, які можуть виконувати гасіння пожеж удень та уночі, і також - один гвинтокрил Мі-8 МТВ-1, який може не тільки гасити пожежі, але й також – виконувати пошук осередків пожеж та виконувати евакуацію постраждалих.

Для виконання місій у нічний час гвинтокрили "Українських вертольотів" пройшли відповідну модернізацію, ілюстративне фото із відкритих джерел

Такі машини найкращим чином у попередні роки змогли себе зарекомендувати під час виконання місій ООН.

І ці чотири гвинтокрили Мі-8 МТВ-1 та їх екіпажі із складу флоту компанії "Українські вертольоти" уже показали себе найкращим чином під час гасіння лісових пожеж в Туреччині. Ці гвинтокрилі машини виявились одними із небагатьох у розпорядженні турецьких вогнеборців, котрі можуть гасити пожежі у нічний час.

Бортове спорядження гвинтокрила - "трансформера" із складу флоту "Українських вертольотів"

Відтак, Мі-8 МТВ-1 "Українських вертольотів" уже виконали в Туреччині 52 нічні вильоти, під час яких було скинуто 156 тонн води на осередки пожеж. І настільки якісна та інтенсивна робота українських вертолітників уже викликала захоплення в турецької сторони.

Більше про особливості роботи машин "Українських вертольотів" під час гасіння пожеж в Туреччині розповідає ось це наше відео:

Читайте також: Стратегічне партнерство: пожежна авіація України допомагає Туреччині "в битві" проти лісових пожеж