xcounter
#

Виробник танка KF51 Panther відповів на критику про "сиру машину": коли має стартувати серійне виробництво

9750
KF51 Panther. Фото: Rheinmetall
KF51 Panther. Фото: Rheinmetall

Німецький основний бойовий танк KF51 Panther від Rheinmetall сьогодні поки що існує у вигляді одного прототипу

Минулого місяця, у травні, стало відомо, що німецький оборонний концерн Rheinmetall офіційно зайшов в ОПК України – було створене спільне підприємство із ДК "Укроборонпром" у бронетанковій сфері, яке передусім буде ремонтувати бронетехніку, а згодом й виготовляти, зокрема і новітні німецькі танки KF51 Panther. І в інтерв’ю видання RND з генеральним директором оборонного концерну Арміном Паппергером журналіст справедливо наголосив на тому, а чи не зарано говорити про повноцінне виробництво основного бойового танка, який наразі існує лише в одному прототипі.

Читайте також: САУ PzH 2000 у руках ЗСУ зробила рекордну кількість пострілів: у Rheinmetall кажуть про показник у 20 000
танк KF51 Panther ЗСУ Німеччина України
KF51 Panther (фото: Rheinmetall)

Тим паче – чи варто робити якісь впевнені заяви з урахуванням досвіду німецької оборонки з бойовими машинами піхоти Puma, які минулого року провалилися на навчаннях, через що Бундесвер був вимушений тимчасово зупинити закупівлю цієї бронетехніки. І що, мовляв, для будівництва такої машини, як танк, насправді потрібні роки, щоб запустити його у "серію".

Втім, Паппергер впевнено відмічає, що компанія наразі проводить роботи з підготовки свого танка KF51 Panther до серійного виробництва – за його прогнозами, воно може стартувати вже менш як за два роки – через 15-20 місяців.

Щодо так званих "дитячих проблем", які можуть виникнути у танка, то очільник Rheinmetall зауважує, що "це нормально" і що їх насправді можна буде "швидко усунути".

KF51 Panther (фото: Rheinmetall)
KF51 Panther (фото: Rheinmetall)

На питання про те, чи не стане танковий завод в Україні "легкою мішенню для російських ракет" Паппергер відзначає, що "такі об’єкти можна охороняти" і "українці знають, як це робити".

Раніше Defense Express детально аналізував ймовірність постачання новітнього німецького танка KF51 Panther Збройним Силам України – раніше у Rheinmetall відзначали, що будівництво заводу оцінюється у 200 млн євро і на рік він зможе виготовляти до 400 основних бойових танків KF51 Panther.

Читайте також: Виробництво Fuchs в Україні від Rheinmetall, як головний тест для вітчизняного ОПК