xcounter
#

САУ PzH 2000 у руках ЗСУ зробила рекордну кількість пострілів: у Rheinmetall кажуть про показник у 20 000

13121
Постріл з САУ PzH 2000, фото – 43-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ
Постріл з САУ PzH 2000, фото – 43-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ

Виробник САУ каже, що отримує позитивні відгуки про свою самохідну артилерійську установку PzH 2000

Українські військові залишають позитивні відгуки про німецьке озброєння та військову техніку, яка є на озброєнні ЗСУ – таку тезу в інтерв’ю виданню RND озвучив генеральний директор німецького оборонного концерну Rheinmetall Армін Паппергер [Armin Papperger].

Очільник Rheinmetall наголошує передусім на роботі самохідних артилерійських установок PzH2000 – як стверджує Паппергер, стволи цих САУ можуть витримати дійсно фантастичні навантаження.

Читайте також: Голландія передасть Україні додаткові PzH 2000 та Patriot, та вперше виділить бронемашини Fennek
PzH 2000 САУ ЗСУ 43-я бригада
САУ PzH 2000 на озброєнні ЗСУ, фото 43-ї окремої артилерійської бригади

Так, за його словами, нормативна кількість пострілів, яку може витримати ствол PzH 2000, становить приблизно 4500 пострілів, після чого виробник САУ рекомендує замінювати ствол на новий.

Водночас німецькі САУ в Україні продемонстрували, що з одного ствола можна зробити аж до 20 тисяч (!) пострілів – і навіть якщо тут йдеться не про тенденцію, а одиничний випадок, то це все одно неймовірний показник.

Разом з тим, попри таку позитивну оцінку Паппергер, артилерійська установка від Rheinmetall все ж таки зіштовхнулася з низкою труднощів в Україні, пов’язаних з ремонтом, про які стало відомо ще минулого року – установка страждала від інтенсивної експлуатації, через що 50% САУ PzH 2000 стабільно перебували на ремонті.

Як раніше розповідали бійці 43-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ, в гарних погодних умовах німецька САУ чудово демонструє себе на полі бою в Україні – вона швидка та маневрена і може після ударів по окупантах втекти від контрбатарейного вогню.

САУ PzH 2000 ЗСУ 43-а ОАБр
Німецька САУ PzH 2000 дійсно не любить багнюку, фото 43-ї ОАБр

Водночас машина має вибагливу електроніку і любить чистоту, тож іноді навіть бували випадки, коли машини відзивали з поля бою через побоювання, що вони можуть застрягнути у багнюці під час обстрілу рашистів.

Читайте також: Скільки зараз коштує сучасна 155-мм САУ: приклади німецької PzH 2000, корейської K9 та французького Caesar