xcounter
#

У РФ "шмагають мертвого коня": за невиконання оборонного замовлення будуть відбирати заводи

У РФ "шмагають мертвого коня": за невиконання оборонного замовлення будуть відбирати заводи
8312

Карний механізм, який планують застосувати у РФ, цілковито у кремлівській системі координат, але навряд зможе бодай якось виправити ситуацію

Те що військовий-промисловий комплекс РФ не може впоратись із різким збільшенням потреб російської армії схоже виявилось для Кремля вкрай неприємним сюрпризом.

Попри те, що підприємства перевели у режим 12/6 та навіть 27/7, а також ввели покарання за невиконання замовлення у 10 років позбавлення волі, це призвело лише до збільшення випуску основних видів озброєння та військової техніки на 30%, про що самостійно розписались у міноборони РФ.

Читайте також: Китаю треба технології для ядерного арсеналу, і це теж можуть дати рашисти в обмін на поставки зброї

Але цього замало, тому проблему в Кремлі вирішили розв'язати цілковито у традиційному для них стилі. Тепер, якщо російське підприємство не може виконати замовлення, то його керівництво знімають з посад, права акціонерів будуть зупинені, а у права вступає зовнішнє керування керуючої організації.

опк рф

Відповідний наказ за підписом Путіна вже набрав чинності та буде діяти "до скасування воєнного стану". Зазначимо, що офіційно він введений 19 жовтня минулого року на поки що окупованих територіях України, але навряд мова йде про те, що цей наказ щодо військово-промислового комплексу обмежується лише межами цих територій.

Таким чином Кремль "шмагає мертвого коня" - власну "оборонку", яка попри всі заходи не може випускати більше продукції ніж потребують рашисти. Наприклад, за оцінками західних ЗМІ, загальний поточний потенціал РФ з відновлення, ремонту та модернізації танків складає до 90 одиниць на місяць, з яких до 20 будуть новими виготовлені "Уралвагонзаводом", а інші зняті з консервації або відремонтованими після ушкодження. А лише за "короткий" лютий РФ за даними Генштабу ЗСУ окупанти втратили 179 танків.

втрати рф на 03 березня

Аналогічна ситуація вочевидь прослідковується в інших видах бронетехніки, за лютий було знищено 302 одиниці, артилерійських системах - "мінус" 196 одиниць (включно з РСЗВ) та інших видів озброєння та військової техніки. І це без урахування потреби у боєприпасах та поточному обслуговуванні техніки, яка також вимагає значних ресурсів.

Водночас карний механізм, який планують застосувати у РФ, цілковито у кремлівській системі координат - відібрати підприємство. При цьому Москва у липні 2022 року вже ввела відверті драконівські правила за якими виконавець оборонного замовлення не міг від нього відмовитись, більше того мав прийняти всі вимоги замовника.

опк рф

Тобто вже тоді сформувались всі умови для абсолютного ігнорування реальних можливостей власної військової промисловості та потрапляння у глухий кут, коли міноборони РФ могло малювати будь-які потреби та оформлювати на них замовлення і використовувати ці "паперові" показники при плануванні.

Також варто нагадати, що реальну картину із тим, що відбувається в середині рашиської воєнної машини цілком доповнює й урядова перевірка міноборони РФ. Цей аудит має торкнутися всіх закупівель відомства Шойгу, зокрема й озброєння та військової техніки.

Читайте також: Німеччина хоче викупити у Швейцарії 96 законсервованих Leopard 2 для "кругового постачання" ЗСУ