xcounter
#

Що чекає людей на окупованих територіях через ведення Кремлем воєнного стану та про спеціальний light-режим по всій РФ

2379
Кремль вводить воєнний стан на окупованих територіях і значні обмеження на власних
Кремль вводить воєнний стан на окупованих територіях і значні обмеження на власних

Воєнний стан у РФ - це по факту експропріація, примусова трудова повинність та тотальна цензура

Путін запровадив на частині окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької області воєнний стан, відповідний наказ вже опублікований Кремлем, а заходи передбачені ним рашисти почнуть реалізовувати з 20 жовтня.

Цей наказ фактично розповсюджує на захоплених місцевостях дію російського закону про "О военном положении", який "відкриває двері" для повноцінного тоталітарного режиму РФ з експропріаціями та трудовими повинностями.

Читайте також: В чому основна загроза балістичних ракет: розміри бойових частин, точність, час польоту та засоби протидії

Зокрема тепер рашисти розмахуючи цим законом можуть залучати цивільних "до виконання робіт для потреб оборони". А їх майно, як і майно підприємств "вилучати для потреб оборони", з компенсацією, але якою та коли - це окреме питання. При цьому цивільні "зобов'язані" це робити, як і виконувати всі інші вимоги окупаційної влади.

Також Кремль за цим законом вводить тотальну військову цензуру зі створенням відповідних органів, які будуть перевіряти усі засоби комунікації, включно з мережевими. А тепер зайти і "перевірити" житло чи транспортний засіб можливо за "необхідністю".

Звісно паралельно вводиться "посилення громадського порядку" та охорони важливих об'єктів, введення "особливого режиму роботи" інфраструктурних об'єктів, обмеження переміщення та виїзду за межі території.

армія рф херсон

Ще один аспект - для цих завдань можуть застосовуватись і збройні сили. Також на цих окупованих територіях створюється "територіальна оборона". І хоча у законах РФ під цим мається на увазі фактично адміністративні заходи з координації на основі новостворених штабів, у РФ з 2016 року почалось з'являтися формулювання "територіальні війська". Тому цілком можливо, що рашисти почнуть загрібати до армії вже абсолютно всіх.

Для тих хто не буде погоджуватися, апелюючи зокрема до того, що він не є громадянином РФ, спеціально передбачений пункт, який дозволяє "ізоляцію" громадян іноземної держави.

Але важливо й те, що паралельно з введення у дію воєнного положення на окупованих територіях у прикордонних областях РФ та окупованому Криму введено спеціальний "воєнний стан - light" - у полегшеному режимі.

армія рф

Відповідно до нього на анексованому півострові, а також у Краснодарському краї, Бєлгородській, Брянській, Воронезькій, Курській та Ростовській областях вводиться у дію спеціальний режим, який повторює частину з положень закону РФ щодо воєного стану.

Зокрема мова йде про "посилення охорони громадського порядку", особливий режим роботи важливих підприємств та установ, "тимчасове відселення", обмеження вільного пересування та обшук транспортних засобів, а також "введення контролю за роботою об'єктів які забезпечують функціонування транспорту, комунікації та зв'язку, тощо.

Але майже аналогічні заходи, окрім "відселення" та обмеження вільного пересування передбачено для громадян РФ які проживають на інших територіях Південного та Центрального федеральних округів, для розуміння - це від Смоленська до Волгограду та Калмикії, включно з Москвою. Для всієї іншої території РФ передбачено лише "посилення охорони" та "особливий режим роботи об'єктів".

Таким чином у РФ вже створюють передумови для поетапного запровадження воєнного стану по всій території. З огляду на одноманіття пунктів про охорону громадського порядку у Кремлі доволі серйозно побоюються будь-яких проявів недовольства і запроваджують ще більший режим тоталітарного контролю по всій країні.

Читайте також: Поляки за 2 місяці після контракту отримали першу роту південнокорейських танків К2