xcounter
#

Кремль не може зрозуміти куди пішли гроші та з'ясовує, як міноборони РФ розкрало бюджет

5348
Кремль не може зрозуміти куди пішли гроші та з'ясовує, як міноборони РФ розкрало бюджет

Перевірка міноборони РФ на предмет витрати грошей вкрай нетипова для Кремля і оголошена на найвищому урядовому рівні

Уряд РФ призначив проведення комплексної перевірки власного оборонного відомства на предмет недоцільного використання коштів. Ця перевірка має бути проведена у короткий термін федеральним казначейством РФ, а відповідне розпорядження спрямовано безпосередньо від прем'єр-міністра Мішустріна.

Перевірка має торкнутися постачання засобів індивідуального захисту, засобів зв'язку, паливно-мастильних матеріалів, ремонту та виробництва нового озброєння та військової техніки. Тобто найбільш "дохідних" корупційних напрямків.

Читайте також: Постачальник зброї для України, який дуже здивує: декілька тисяч ракет, щоб бити з "Градів" на 40 км

"Прошу вас особисто, я знаю, що ви уважно до цього ставитеся, займатися цими перевірками. Тут сенс - забезпечити прозорість виділення коштів на всі потреби, щоб усі завдання, які були поставлені, були вирішені і жодного рубля не було витрачено неефективно", - цитують російські державні ЗМІ слова Мішустіна.

російські бронежилети
Російські бронежилети часів війн у Чечні

Зазначимо, що у всіх публікаціях державних ЗМІ старанно обійшли такі слова, як "корупція" та "розкрадання", але перелічені напрями перевірки прямо вказують на те, що Кремль намагається просто знайти відповідь - куди зниклі астрономічні кошти влиті у міноборони РФ.

Паралельно з цим важливо й те, що така перевірка взагалі стала публічною. Бо тема корупції, або за російським "новоязом" - "нецільова витрата коштів", знаходиться у категорії табу. І це також вказує на те, що Кремль вже розуміє загрозу браку ресурсів і не може утримувати фінансування міноборони на такому ж "безлімітному" рівні.

Важливо також нагадати, що у вересні міноборони РФ вже провело кадрову чистку, замінивши заступника міністра оборони РФ з матеріально-технічного забезпечення Дмітрія Булгакова на третій день "часткової мобілізації". Причиною, скоріш за все, стало повна неготовність РФ до неї з точки зору забезпечення, а на рівні парламенту лунала інформація про те, що "зникло 1,5 млн комплектів форми".

мобілізація рф

Але тоді про жодні перевірки на урядовому рівні у публічній площині мова не йшла. Тому такий публічний пошук відповіді на питання, як міноборони РФ розкрало гроші з бюджету для Кремля є доволі нестандартним кроком. Й цілком можливо, що це є елементом "війни башт Кремля" і під крісло Шойгу почали рити доволі потужний підкоп.

Читайте також: Скільки зараз коштує нова ракета для ПТРК Javelin: приклад Великої Британії, яка замовила 600 ракет
ТЕГИ Війна