xcounter
#

Постачальник зброї для України, який дуже здивує: декілька тисяч ракет, щоб бити з "Градів" на 40 км

57287
Розрахунки БМ-21 "Град" ведуть вогонь, фото - прес-служба 93-ої бригади
Розрахунки БМ-21 "Град" ведуть вогонь, фото - прес-служба 93-ої бригади

І це вже не вперше, коли ця країна "вставляє ніж у спину" РФ

Час від часу в мережі випливають доволі цікаві факти про дійсно неочікуваних постачальників, які передають чи продають Україні зброю через треті країни – одним з таких дуже несподіваних постачальників стала Сербія, розповідають у Ukraine Weapons Tracker.

Читайте також: Неочікуваний постачальник знову в ділі і допомагає ЗСУ бити рашистів 155-мм боєприпасами

Так, нещодавно в мережі розповсюдилася інформація про те, що Сербія таємно продала Україні 3500 ракет до ракетних систем залпового вогню "Град" – як кажуть у Ukraine Weapons Tracker, вони підтверджують дані про те, що сербські ракети дійсно постачалися в Україну.

Як додають у джерелі, знімки сербських ракет були знайдені та ідентифіковані ще декілька місяців тому, але були опубліковані тільки зараз – після того, як інформація про них "просочилася" в мережу з інших джерел.

Що найцікавіше, Сербія передала Україні ракети "Град 2000" від компанії Krušik з дальністю в 40 км – фактично вдвічі більше, ніж у стандартних ракет. Вони мають вагу у 69 кг, з яких 19,1 кг – вага боєголовки. Відрізнити ці ракети можна за специфічним ракетним двигуном.

І це насправді не вперше, коли Сербія останнім часом "вставляє ніж у спину" рашистам – раніше країна вирішила замовити літаки Rafale на заміну своїм МиГ-29, яких країна має 14 одиниць.

миг-29 сербія ракети україна
Сербський МиГ-29, фото ілюстративне

Рішення придбати французькі винищувачі президент країни Александр Вучич пояснив тим, що країна хоче мати на озброєнні боєздатні літаки, а після повномасштабного вторгнення РФ в Україну закуповувати комплектуючі до російських літаків стало неможливо.

Читайте також: Зброя з Африки в Україні: ЗСУ б’ють окупантів "неочікуваними" 120-мм боєприпасами