xcounter
#

Зброя з Африки в Україні: ЗСУ б’ють окупантів "неочікуваними" 120-мм боєприпасами

10472
Постріл зі 120-мм міномету "МП-120", фото ілюстративне
Постріл зі 120-мм міномету "МП-120", фото ілюстративне

Ще один зразок боєприпасу до списку зброї від неочікуваних "постачальників"

Збройні Сили України отримують озброєння та військову техніку від союзників та інших джерел – іноді вони виявляються доволі неочікуваними, як от міни, на які звернули увагу у Ukraine Weapons Tracker.

Так от, на фото, яке було зроблено поряд з позицією українських мінометників, засвітилися суданські 120-мм мінометні міни HE-843, а точніше ящики з маркуванням, які вказують на походження боєприпасів.

Читайте також: Україна від Польщі отримала неочікуваний ЗРК на гусеницях, краще радянського "оригіналу"
мінометні бомби судан україна
120-мм мінометні міни

Для порівняння демонструється фото аналогічних ящиків, яке було зроблено в Судані у 2016 році – зокрема цифра "116" відсилає до складу під номером 116 заводу А10.

Водночас залишається актуальним питання, як саме ці боєприпаси потрапили в Україну. Один з варіантів – закупівля зброї третьою стороною спеціально для України, що часто практикується, щоб отримати зброю від країн, які не можуть постачати її напряму.

міни судан ЗСУ україна
Зліва – ящики з мінами, що "засвітилися" в Україні, справа – фото з Судану, джерело фото – користувач Twitter з ніком @conflictarm

Інший варіант – ці боєприпаси були вилучені з якоїсь з незаконних поставок зброї і згодом були передані Україні.

Раніше Defense Express розповідав про те, що РФ настільки "промахнулася" з оцінкою власних запасів, що вимушена брати боєприпаси з експортних контрактів – зокрема, окупанти "відібрали" в Азербайджану 152-мм снаряди до "Мста-С".

Читайте також: Чи домовились РФ та Іран щодо балістичних ракет: схоже, що Кремль формує альтернативну реальність