xcounter
#

Кремль продовжує чистку генералів: звільнено командувача Східним військовим округом, який був на посаді менше року

2059
Рустама Мурадова призначено на посаду командувача Східним військовим округом
Рустама Мурадова призначено на посаду командувача Східним військовим округом

Рустам Мурадов замінив на посаді очільника Східного військового округу РФ Александра Чайко

Після чергової зміни командувача Західним військовим округом РФ, що більше нагадувало хаотичні пертурбації, черга дійшла до очільника Східного військового округу російських збройних сил.

Як повідомляє ТАСС, новим командувачем призначено Рустама Мурадова (генерал-лейтенант), який замінив на цій посаді Александра Чайко. Останній був на посаді менше року, бо його призначили на неї 21 листопада 2021 року. Відносно Чайко інформація, що під ним хитається крісло і він у списках на "чистку генералів", надійшла ще у травні.

Читайте також: "Часткова мобілізація" потрібна Кремлю більше для "промивання мізків" "чмобікам", аніж для поповнення фронту
Александр Чайко
Александр Чайко, генерал-полковник

Рустам Мурадов вже "світився" у зведеннях, зокрема існує інформація, що він був призначений командувачем так званою групою військ "Схід" у липні цього року. Він командував збірною солянкою підрозділів на Сєвєродонецькому напрямку.

До цього у 2015-2016 роках перебував на Донбасі у складі окупаційних військ, після був "військовим радником" у Сирії, з 2021 - командувачем "миротворчого" контингенту РФ у Нагорному Карабасі. Також він був відповідальним за проект створення ідеологічних парків "Патриот".

Рустам Мурадов
Рустам Мурадов, зараз генерал-лейтенант

Цікавий й інший аспект, кар'єра Мурадова стрімко почала злітати після його служби на посаді командира 17-ої окремої мотострілецької бригади у 2009 році з постійним місцем дислокації у чеченському місті Борзой. Цей аспект "роднить" його з ще одним вкрай швидким кар'єристом - Сєргєєм Суровікіним, для якого командування 42-ої мотострілецької дивізії зі штабом у Ханкалі (Чечня) у 2005 році, стала справжнім "космодромом".

Існує припущення, що у кар'єрному рості Суровікіна, а також можливо і Мурадова, важливу роль зіграв Кадиров. Це може означати проведення вкрай цікавий змін у міноборони РФ з заміною всього генералітету на "людей" Кадирова.

Поки на офіційному сайті міноборони РФ кадрові зміни не висвітленні, але Мурадова вже привітав, як земляка, голова Дагестану, який є суб'єктом РФ.

Читайте також: Чим збивають Shahed-136 та як збираються протидіяти далі: стали відомі цікаві подробиці дій ЗСУ
ТЕГИ Війна