xcounter
#

Командувати групою військ "Схід" Кремль призначив генерала, що відповідав за парки "Патриот"

3599
Показовий виступ військових РФ в одному із парків "Патриот", ілюстративне фото довоєнних часів
Показовий виступ військових РФ в одному із парків "Патриот", ілюстративне фото довоєнних часів

Режим Путіна традиційно робить ставку на персонажів, що знаються на вмінні гнати у бій "гарматне м’ясо"

Російський пропагандистський ресурс "Коммерсант"написав, що міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу провів нову інспекцію окупаційних військ на Сході України. І при цьому стало відомо, що у рашистів окрім угрупувань "Південь" та "Центр" також є група військ "Схід", і навіть стало відомим ім’я командувача – генерал-лейтенант Рустам Мурадов, заступник командувача військ Південного округу ЗС РФ.

За даними Defense Express, Мурадов "засвітився" під час бойових дій на Сході України десь на початку червня 2022 року, як командувач одного із угрупувань, що діяло на Сєвєродонецькому напрямку.

Читайте також: У РФ вже не ховають своє преклоніння перед Третім Рейхом та назвали свої війська як у плані "Барбаросса"
Зправа - генерал-лейтенант Рустам Мурадов, заступник командувача військ Південного округу ЗС РФ, фото з відкритих джерел

Нам відомо, що Мурадов командував у тій операції "збірною солянкою" в складі 1-ої та 100-ої окремих мотострілецьких бригад "1-го армійського корпусу", 102-го мотострілецького корпусу зі складу 150 мотострілецької дивізії 8 армії Південного ВО, та приданими загонами ПВК "Ліга". Схоже, на думку Кремля, Рустам Мурадов як командувач цієї "збірної солянки" "виправдав надану йому високу довіру", тому його й презентували публіці як командувача групою військ "Схід".

Якщо попрацюємо з відкритими джерелами, то побачимо доволі багато цікавих деталей в біографії Рустама Мурадова. В 2015-2016 роках цей персонаж "світився" на окупованому Донбасі саме як представник армії РФ. В 2017 році він служив як "радник" в Сирії, і навіть був нагороджений медаллю "Золота Зірка" за начебто "успішні" дії російських військ в районі Дейр-Ез-Зора (хоча там росіяни якраз зазнали нищівної поразки). Ну а з листопада 2020 року по вересень 2021 року Мурадов був командувачем "миротворчого" контингенту РФ, розміщеного в Нагорному Карабаху.

Генерал-лейтенант Рустам Мурадов в ролі командувача "миротворчим" контингентом РФ в Нагорному Карабаху, фото з відкритих джерел

Але найбільш цікавіша біографічна деталь – Рустам Мурадов "засвітився" як відповідальний за проект створення ідеологічних парків "Патриот" в декількох регіонах РФ, в проміжку 2018-2020 років.

Втім, ці всі "біографічні кульбіти" все рівно виводять нас на єдину лінію – у підборі генералітету Режим Путіна традиційно робить ставку на персонажів, що знаються на вмінні гнати у бій "гарматне м’ясо". Ну і говорити правильні слова про "Отечество" та "долг".

Читайте також: У РФ вже не ховають своє преклоніння перед Третім Рейхом та назвали свої війська як у плані "Барбаросса"