xcounter
#

У РФ вже не ховають своє преклоніння перед Третім Рейхом та назвали свої війська як у плані "Барбаросса"

У РФ вже не ховають своє преклоніння перед Третім Рейхом та назвали свої війська як у плані "Барбаросса"
17015

Вперше з Другої Світової війни проти України діють групи "Центр" та "Південь"

Міноборони РФ офіційно назвала свої військові угрупування назвами, які використовували гітлерівці під час нападу на СРСР у 1941 році, а також назвало їх командувачів.

Зокрема, як виявилось, на напрямі Словянськ-Сєверодонецьк діє група військ "Центр" армії РФ. Також в Україні тепер знову вперше з Другої світової війни лунає і назва "група військ "Південь". Аналогічні назви мали оперативно-стратегічне з'єднання Вермахту за планом "Барбароса".

Читайте також: Кінець ери радянської зброї: Індія прагне позбутися залежності від російських озброєнь та військової техніки

Серед аналогій цікаво і те, що група "Центр" атакувала відому Курську дугу, яку доволі часто зрівнюють із ситуацією на фронті з обороною Слов'янська, Лисичанська та Сєверодонецька. Якщо продовжувати йти аналогіями, то у ролі генерал-фельдмаршала Гюнтера фон Клюге - генерал-полковник Алесандр Лапін (Александр Лапин), якого вже оголосили командувачем групою військ "Центр".

Алесандр Лапін

Під час брифінгу у міноборони РФ його "побєдоносно" відмітили тим, що підрозділам групи "Центр" під час наступу на Лисичанськ з півдня вдалось з 24 лютого "вийти на підступи до міста". Тобто за понад 120 днів РФ просунулась на 15 км від тодішньої лінії розмежування із так званими "ЛДНР" до населеного пункту Біла Гора під Лисичанськом.

Також було названо і командувача "групи військ "Південь" - генерал армії Сергей Суровікін (Сергей Суровикин), який всіма можливими засобами, включно з організацією вивезення зерна та терором місцевого населення, намагається нагадувати генерал-фельдмаршала Вальтера фон Райхенау.

Водночас вибір саме цих назв неможливо вважати просто збігом, враховуючи "побєдобесіє" Кремля вони цілком могли назвати їх хоч "1-м та 2-м Українським фронтом", але зупинились саме на назвах Третього Рейху. Більше того, люди які обирали ці назви цілком рефлексують на такі речі, як "солдати групи "Центр", читали радянські книжки про Велику Вітчизняну та дивились про неї фільми. Не говорячи вже про навчання у військових академіях, де викладають історію воєн.

І це, разом із z-юквами, відвертим культом особистості, мілітаризації та тоталітаризації російського суспільства, є черговим свідченням того, що саме Третій Рейх став головним взірцем для Кремля.

Читайте також: Катастрофа російського військово-транспортного Ил-76 під Рязанню: чому це показова катастрофа і таких буде більше
ТЕГИ Війна