xcounter
#

Хаотичні пертурбації у командуванні військами РФ: під час боїв за Лиман міноборони РФ вп'яте змінило командувача Західного військового округу

"Мерзенна колода армії РФ" від InformNapalm
"Мерзенна колода армії РФ" від InformNapalm
3046

За п'ять місяців Кремль п'ять разів змінював командувача Західного військового округу

Міноборони РФ продовжує демонструвати хаотичний підхід у кадрових рішеннях, змінюючи командувача Західним військовим округом прямо під час активного контрнаступу Збройних Сил України.

Зокрема, 28 вересня під час активних боїв з оточення Лиману міноборони РФ замінило командувача Західним військовим округом, у зоні відповідальності якого й знаходився цей напрям.

Читайте також: Чи зміг "Антонов" зберегти свій єдиний Ан-70, і що зараз з цим літаком (відео)

За даними російських реєстрів юридичних осіб командувачем Західного військово округу був призначений Роман Бердніков, який замінив на цій посаді Олександра Журавльова. На це звернула увагу спільнота InformNapalm.

Водночас на сайті міноборони РФ командувачем Західного військового округу продовжує значитись саме Журавльов, якого по факту вже звільняли та повертали. Назвати таку кадрову політику послідовною більш ніж складно. Бо хронологія командувачів Західним військовим округом виглядає наступним чином:

Олександр Журавльов командував ЗВО з 2018 року, 25 травня 2022 року його було звільнено з посади за величезні втрати під час штурму Ізюма восени та провал всіх строків операції.

Стан фронту на квітty 2022 року
Стан фронту на 20 квітня 2022 року за даними DeepState

Нагадаємо, що тоді ворог намагався з Ізюму прорватися на південь, з метою оточення всього угрупування ЗСУ з планом обходу Слов'янська та Краматорська західніше, в той час, коли бої йшли ще на підступах до Сєверодонецька. За непідтвердженою інформацією командувачем на цьому напрямі був призначений Геннадій Жидко.

Стан фронту липень 2022 року
Стан фронту на 31 липня 2022 року за даними DeepState

Але й він на посаді довго не протримався, бо десь на початку серпня його замінив Андрей Сичевой. Скоріш за все, за "стояння на місті" на думку Кремля.

Стан фронту на серпень 2022 року
Стан фронту на 07 серпня 2022 року за даними DeepState

Сичевой керував округом лише декілька тижнів і його замінив Роман Бердніков, який прийняв командування 26 серпня, якраз перед початком Куп'янської офензиви ЗСУ. Причини цієї ротації невідомі.

Стан фронту на 26 серпня 2022 року
Стан фронту на 26 серпня 2022 року за даними DeepState

Вже 11 вересня, тобто через 15 днів, вже після звільнення Ізюму, Берднікова звільняють і повертають командувати Олександра Журавльова, якого звільнили ще наприкінці травня. Вважалось, що Берднікова назначили "цапом-відбувайлом" за поразку і хаотичну втечу рашистів.

Стан фронту на 11 вересня 2022 року
Стан фронту на 11 вересня 2022 року за даними DeepState

Але проходить ще 17 днів і посада повертається до Берднікова і це відбувається прямо під час боїв за Лиман. Одна з вірогідних причин такого рішення - Журавльов пропонував відійти з Лимана, але був звільнений за "панічні настрої".

Стан фронту на 28 вересня 2022 року
Стан фронту на 28 вересня 2022 року за даними DeepState

Але логіка зміни Берднікова на Журавльова, а потім знову на Берднікова протягом одного місяця, тим паче під час активної фази бойових дій - незрозуміла. Особливо якщо Берднікова, скоріш за все, знову звільнять, але тепер за втрату Лиману.

Таким чином, схоже, що ранок у Західному військовому окрузі РФ починається з питання "а хто сьогодні нами командує". Також це говорить і й про якісь вкрай дивні підкилимні ігри у міноборони РФ, недовіру до командуючих та брак кадрів у результаті якого складається враження, що "колода" генералів просто тосується і з неї витягують чергового "начальника".

Читайте також: НАТО посилює стандартизацію та взаємозамінність в озброєнні: почнуть з боєприпасів до гаубиці M777
ТЕГИ Війна