xcounter
#

За "позаплановий ленд-ліз" та "перегрупування" вже полетіли голови: коли встиг зганьбитися всього за два тижні

4924
За "позаплановий ленд-ліз" та "перегрупування" вже полетіли голови: коли встиг зганьбитися всього за два тижні

У РФ шукають винних у нищівній поразці власних військ

Російські окупаційні війська зазнали ганебної поразки на Харківщині – внаслідок ефективного контрнаступу Збройних Сил України було звільнено тисячі кілометрів окупованої території, а кількість зброї, яку полишили окупанти, тікаючі від наших військових, у мережі жартома назвали "ленд-лізом".

На фото нижче – лише невелика частина трофеїв, які взяли ЗСУ під час контрнаступу

Читайте також: Міноборони РФ показало, що відводить війська з Харківщини та позначило свій новій рубіж оборони

І хоча Кремль вже традиційно для повідомлення про поразку використав свій "новояз", назвавши її "перегрупуванням російських військ", відповідальних за цю поразку все ж таки довелося шукати.

Як розповідає Головне управління розвідки Міноборони України, у результаті поразки на Харківщині було покарано "верхівку" західного угруповання збройних сил РФ – керівний склад відсторонено від командування.

Водночас відновлювати "стійкість управління" угруповання разом зі своїм штабом буде генерал-лейтенант Олександр Лапін, командувач угруповання військ "Центр" – відзначається, що наразі оперативний склад центрального угруповання "переїхав" з Луганська до командного пункту західного угруповання.

олександр лапин
Генерал-лейтенант Олександр Лапин

Що будуть робити з генералом-лейтенантом Романом Бердніковим поки не вирішили – у ГУР МОУ нагадують, що він перебував на посаді командувача західного військового округу з 26 серпня, тобто встиг "покомандувати" трохи більш як два тижні. Цікаво, що Бердніков змінив на посаді генерал-лейтенанта Сичевого, який "втримався" на посаді не набагато більше за свого наступника – всьго три тижні.

Читайте також: Кадиров висунув ультиматум Кремлю: або зміна "стратегії операції" або він буде "роз'яснювати"