xcounter
#

Міноборони РФ показало, що відводить війська з Харківщини та позначило свій новій рубіж оборони

Армія РФ знову робить жест "доброї волі" (фото: poltava.to)
Армія РФ знову робить жест "доброї волі" (фото: poltava.to)
6246

Поки рашисти малюють нову лінію оборони по річці Оскіл - оцінюємо побудову оборони ворога та логістику

Під час чергового сеансу з розповідями про 44 знищені дерев'яні HIMARS, та міфічних M2 Bradley так завне міноборони РФ продемонструвало своє бачення опертивної ситуації на фронті у Харківській області.

Відповідно до неї рашисти залишають чи вже залишили окуповані населенні пункти на північ від самого Харкова та всю територію області на схід до річки Оскол.

Читайте також: Кадиров висунув ультиматум Кремлю: або зміна "стратегії операції" або він буде "роз'яснювати"
Рубіж оборони армії РФ за версією міноборони РФ

З огляду на систематичні відео та фото з півночі Харківської області, на яких бійці ЗСУ, або місцеве населення встановлюють державні прапори України, то скоріш за все армія РФ дійсно залишає всі ці території.

Водночас увагу привертає нова лінія оборони, яку рашисти намалювали вздовж річки Оскол. Такий сценарій прогнозувався Defense Express. Справа в тому, що на схід від цієї водної перешкоди послідовно по осі "пініч-південь" розташовані ще два притоки Сіверського Донця: Жеребець та Красна.

лінії оборони РФ Сватове Старобільськ
Три гіпотетично можливих лінії оборони РФ

Враховуючи класичну побудову оборони саме вздовж водних перешкод можливо прогнозвувати намір рашистів свторити три рубежі на лівих берегах трьох річок. В цих умовах головним логістичним маршрутами для окупантів стає траса Р-66 Уразово (на території РФ) - Троїцьке - Сватове, Н-26 Чорткове (РФ) - Біловодськ - Старобільськ - Сватове, Н-21 Луганськ - Староблільск. А також залізнична ділянка Уразово - Троїцьке - Старобільск.

логістика угрупування РФ Сватове Старобільськ

Враховуючи це, саме Сватово може претендувати на роль нового центру оборони, але справа в тому, що дальність до нього від позицій ЗСУ на західному березі Осколу становить 50 км. Також на аналогічній дальності важливий населений пункт Троїцьке де перетинається автомобільний шлях Р-66 та залізничне сполучення. Логічний альтернативний більш віддалений хаб - Старобільськ у 100 км від Осколу.

Читайте також: Baykar "засвітив" нову розробку: малопомітний ударний дрон, який будуть збирати в Україні, можливо це Bayraktar TB4