xcounter
#

Як ЗСУ хитрістю "вбили" як мінімум 65 млн доларів російської армії: коли РФ малює "дерев’яні" перемоги

4029
Як ЗСУ хитрістю "вбили" як мінімум 65 млн доларів російської армії: коли РФ малює "дерев’яні" перемоги

Тепер стало зрозуміло, звідки РФ бере "знищені HIMARS" для своїх брифінгів

Збройні Сили України виманюють рашистські крилаті ракети "Калібр" на хибні цілі та змушують РФ витрачати дорогі ракети великої дальності в нікуди. Про це з посиланням на високопосадовців США та України, а також на отримані у розпорядженні видання фото розповідає The Washington Post.

HIMARS
Ракетна система HIMARS, фото ілюстративне

Так, наші військові використовують спеціально створені макети з дерева, щоб обдурити операторів російських БПЛА – вони сприймають ці хибні цілі як, наприклад, реальну артилерійську батарею, і передають її координати носіям крилатих ракет у Чорному морі.

Читайте також: РФ отримала "зброю проти HIMARS", яка не вміє долати складну ППО та має проблеми вже "на старті"

За декілька тижнів тестів таких хибних цілей українським військовим вдалося "виманити" на дерев’яні макети щонайменше 10 крилатих ракет калібр, вартість якої оцінюється у 6,5 млн доларів.

Використання хибних цілей є однією з асиметричних тактик, які використовують ЗСУ у протистоянні з російськими окупаційними військами, відзначають у виданні.

Також зазначається, що дерев’яні макети, ймовірно, стали одним зі способів захистити реальні ракетні установки HIMARS, які є надважливими на полі бою. Як відзначає один американський дипломат, РФ на своїх брифінгах вже знищила більше ракетних систем HIMARS, ніж Україна отримала від союзників.

Читайте також: РФ втратила одразу трьох "мисливців на HIMARS": коли полювання перетворилося на "зловити невловиме"