xcounter
#

Кадиров висунув ультиматум Кремлю: або зміна "стратегії операції" або він буде "роз'яснювати"

Кадиров має найбільші повноваження серед очільників суб'єктів РФ
Кадиров має найбільші повноваження серед очільників суб'єктів РФ
7296

Схоже, що крісла у високих кабінетах міноборони та генштабу РФ почались трястись з нечуваною силою - Кадиров вже робить справжні ультиматуми

Так званий голова Чечні Рамзан Кадиров зробив вкрай дивне звернення, що більше цікаво, воно розповсюджується офіційними державними ЗМІ РФ, зокрема ТАСС.

У 11-хвилинному аудіоповідомленні на власному каналі Telegram, Рамзан Кадиров прямо звинуватив міноборони РФ у помилках та висунув вже фактично ультиматум.

Читайте також: Найбільший постачальник сумлінно надає нову зброю: за два дні ЗСУ відібрали щонайменше 12 танків
кадиров путін
Вважається, що Кадиров має вагомий вплив на Путіна

Передаємо "спіч" Кадирова у прямому перекладі:

"Міноборони РФ роз'яснило ситуацію, дон, чого вони, дон, вийшли з таких міст, як Ізюм та Куп'янськ... БалаклЯя... не знаю чого такі цікаві, дон, міста, дон... Ну це було, виявляється, було потрібно з військової стратегії, дон. Щоб зберегти нам людські жертви... Я не стратег, дон, такого рівня, як міноборони, дон, але були допущені помилки, дон. Я думаю, що вони зроблять висновки, дон...

Я завжди люблю говорити правду, дон, а я розмовляв зі всіма, дон, командувачами, які знаходяться на фронтах і ми володіємо повною інформацією, дон. Інформацією, з "місця пригоди", дон. І якщо сьогодні-завтра не будуть зроблені зміни у стратегії "спеціальної військової операції", дон, я буду змушений виходити на керівництво міноборони та керівництво країни, щоб роз'яснити їм ситуацію, яка зараз "на землі".

Нижче оригінал звернення Кадирова - вмикати на свій страх та ризик.

Також Кадиров заявив, що нібито у нього у стані готовності 10 тисяч особового складу, що вони підуть вперед, повернуть ті міста, назву яких він не може виговорити без помилок, а також дійдуть, вочевидь прямо звідси, чомусь до Одеси. Та й взагалі, якщо спробувати зрозуміти цю "промову", то зараз "кадирівці" вже закидають "диверсантів".

Але в цій ситуації більшу увагу треба приділити роздраю у верхівці РФ, яке вже переходить у публічний простір. По-перше, Кадиров прямо заявив, що військове командування рашистів допустило помилки, що аж ніяк не корелюється з офіційно повідомленим Кремлем "плановим перегрупуванням". По-друге, він висунув вимогу "переглянути" керування операцією і назвав строки виконання, після чого він особисто буде "роз'яснювати".

кадирівці
Що криється під "роз'яснювати" від людини, яка в особистому підпорядкуванні має власну армію поки залишається загадкою

Таке поєднання, із висуванням умов, строками виконання та наслідками за невиконання і є ультиматумом.

Ще один аспект, Кадиров прямо заявив, що отримує інформацію безпосередньо від командувачів угруповань, це аж ніяк не входить у його функціонал, як очільника одного зі суб'єктів РФ. Паралельно з цим виникає питання щодо можливої паралельної підзвітності рашиських командирів. Особливо враховуючи те, що деякі з них карколомно стрибали по кар'єрній драбині саме після проходження служби у Чечні вже після завершення "другої чеченської війни".

Звісно поки доволі рано робити будь-які висновки, але здається, що положення вищого ешелону військового керівництва РФ може насправді виявитись більш ніж критичним у політичній площині. Не виключено, що Кадиров, розуміючи "вікно можливостей", зараз буде намагатися усунути всю верхівку міноборони та генштабу РФ, запропонувавши Путіну передати йому управління військами.

Читайте також: Baykar "засвітив" нову розробку: малопомітний ударний дрон, який будуть збирати в Україні, можливо це Bayraktar TB4
ТЕГИ Війна