xcounter
#

Схоже, що Кадиров вже готується до відокремлення від РФ: детально про прохання розгорнути ППО у Чечні

Схоже, що Кадиров вже готується до відокремлення від РФ: детально про прохання розгорнути ППО у Чечні
9076

Рамзан Кадиров попросив розгорнути у Чечні повноцінну систему протиповітряної оборони

Вкрай цікаву заяву, яка може свідчити про початок глибинних процесів розпаду у Російській Федерації, зробив очільник Чечні Рамзан Кадиров.

"У сучасних умовах Росії потрібні нові стратегічні військові рішення. У зв'язку з цим варто провести безліч змін, але в першу чергу я вважаю, що в горах Чеченської Республіки, на південних рубежах Росії як ніколи потрібні системи ППО. Базу можна розмістити на місці танкової частини в Шалінському районі. Від ворога в будь-який момент можна очікувати що завгодно, тому нам необхідно попереджувальні тактичні заходи", - заявив Кадиров.

Читайте також: Окупантам довелось відмовитись від наміру перекинути в Крим літаки МиГ-29К з іржавого "Кузнецова"

кадиров
Кадиров поставив отримання данини з Москви на потік

За цією, нібито цілком пропутінською заявою, доволі легко побачити перспективу, до якої активно розпочав готуватися Кадиров. Справа в тому, що зараз у Чечні існують повністю підпорядковані йому військові частини, зібрані за національним принципом.

Більше того, з 24 лютого Кадиров розпочав формування та підготовку додаткових сил з найманців та вже доповів про укомплектування полку "Север-Ахмат", а також трьох батальйонів "Восток-Ахмат", "Запад-Ахмат" и "Юг-Ахмат". Тобто за короткий термін значно розширив сили, які підпорядковується йому особисто.

І, як вже неодноразово свідчили дані розвідки та полонені, "кадирівці" в Україні не спішать лізти у бій, пропускаючи вперед "мобіків", різноманітних бурятів та інші регулярні частини армії РФ і це навіть вже призводило до перестрілок.

кадирівці
Формування військових підрозділів за принципом національності - "граблі" на які наступають всі імперії

Також Кадиров має величезний, зокрема, фінансовий вплив, на командування частин армії РФ, які розташовані у Чечні. А мова йде про цілу 42-у мотострілецьку дивізію. І завдяки своїм зв'язкам та впливу навіть виступає "протеже" та просуває своїх людей.

Зокрема саме 42-а дивізія стала для її командира Сергія Суровікіна справжнім "космодромом". Покерувавши нею рік у 2005 році він блискавично пройшов через посади командарма 20-ої загальновійськової армії, начальника головного оперативного управління ГШ, командувача військового округу та отримав погони генерал-полковника. Потім - командувач військами у Сирії та у 2017 році отримав абсолютно алогічне призначення на посаду очільника "ВКС", хоча до авіації, а тим паче космосу, жодного відношення не мав.

Сергій Суровікін
Кар'єра Суровікіна у РФ одна з найшвидших

Тобто в Чечні є фактична власна армія, кишенькові командири частин регулярної армії РФ, але

немає далекобійних засобів протиповітряної оборони. Бо жодного з'єднання зенітних ракетних військ у цьому регіоні не розташовується. А наслідки російських бомбардувань Кадиров пам'ятає доволі добре, бо бачив це своїми очами під час двох чеченських компаній.

Тому, якщо сценарій розпаду РФ почне реалізовуватись, а з огляду на намагання Кадирова отримати протиповітряну оборону то ця перспектива розглядається ним як цілком реалістична, Чечні знадобиться надійне прикриття від повітряної загрози. Водночас виділяти її буде вже згаданий Суровікін, якому і підпорядковані війська протиповітряної оборони.

Читайте також: Чи можуть білоруські Су-25 застосовувати ядерну зброю РФ: реальність чи старечий маразм диктаторів