xcounter
#

Найбільший постачальник сумлінно надає нову зброю: за два дні ЗСУ відібрали щонайменше 12 танків

5346
Знищений Т-72Б3 окупантів
Знищений Т-72Б3 окупантів

З початку повномасштабної війни наші захисники взяли як трофей щонайменше 311 танків російської армії

Російська армія й надалі залишається одним з "найбільших постачальників зброї" для Збройних Сил України – з початку контрнаступу на Харківщині та півдні України наші військові затрофеїли десятки одиниць рашистської зброї – від вантажівок до танків та САУ.

сау
Трофейна САУ "Мста-С", фото ілюстративне

Інколи серед трофеїв можна знайти дійсно "цінні зразки", наприклад, нещодавно ми розповідали про захоплену рідкісну командно-штабну машину Р-149МА окупантів.

Читайте також: Чехія передала Україні 240% танків Т-72 з наявних у строю, замість них отримає 15 Leopard 2 від Німеччини
КШМ Р-149МА1
КШМ типу Р-149МА1 російської армії, фото ілюстративне

Разом з тим, з усієї затрофеєної протягом останніх днів зброї варто відзначити таке: за два дні наші військові взяли в окупантів танків щонайменше на одну танкову роту.

Так, за даними OSINT-дослідника, автора Bellingcat та блоку Oryx Якуба Яновські за 9-10 вересня було зафіксовано, що наші військові затрофеїли такі танки: один Т-72БА, два Т-72Б, чотири Т-72Б3 та чотири Т-72Б3 зразка 2016 року, а також один невизначений Т-72 (всього 12 одиниць). Крім того, один Т-72Б3 пошкоджений, чи вдасться його відновити наразі невідомо.

Таким чином, за два дні ЗСУ взяли у свій "полон" щонайменше 12 танків, які згодом зможуть кинути в бій проти російських військ. Загалом, за даними порталу Oryx, з початку повномасштабної війни ЗСУ затрофеїли щонайменше 1599 одиниць озброєння та військової техніки, з них 311 танків.

Читайте також: Грізний 3-й армійський корпус окупантів у двох фото: коли задачу з "перегрупування" не виконано