xcounter
#

Армія РФ лишає "цінні подарунки" для ЗСУ, на цей раз – рідкісна командно-штабна машина (фото)

14061
Рашистська КШМ типу Р-149МА1, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистська КШМ типу Р-149МА1, ілюстративне фото з відкритих джерел

Рашисти настільки стрімко "перегруповуються" на Харківщині, що наші війська під час наступу ледь встигають збирати трофеї

У відкритому доступі з’явилось фото, яке вказує – під час наступу на Харківщині бійці Збройних Сил України взяли як трофей ворожу командно-штабну машину Р-149МА1, що є елементом автоматизованої системи управління військами РФ, відомої під позначеннями "Созвездие" та "ЕСУ ТЗ". Схоже, ця машина була взята як трофей за підсумками боїв 8 вересня 2022 року.

І це лише друга Р-149МА1, що потрапила в руки ЗСУ за весь час війни проти РФ. Перша була захоплена в середині березня 2022 року на Миколаївщині. Аналітики порталу Oryx наводять консервативну оцінку, за якою наші війська за весь час бойових дій також знищили мінімум шість рашистських КШМ типу Р-149МА1.

Читайте також: Кремль офіційно визнав поразку під Ізюмом та замість жесту доброї волі - повідомив про перегрупування

Як можемо судити за відгуками наших захисників у соцмережах, армія РФ на Харківщині відступає настільки стрімко, що ЗСУ вже давно не збирали настільки багато трофеїв.

Тут варто додати, що згадана вище Р-149МА1 – не перший "цінний подарунок", який по собі лишили російські окупанти. Як раніше повідомляв Defense Express, під час звільнення Балаклеї наші військові вперше за час війни взяли як трофей російський ЗРК "Тор-М1". І також – що бійці ЗСУ "затрофеїли" радіолокаційну станцію рашистів 1Л261 із складу контрбатарейного комплексу 1Л260 "Зоопарк-1М", другу за весь час війни.

РЛС 1Л261 із складу комплексу 1Л260 "Зоопарк-1М", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Ідеальний шторм у виконанні ЗСУ на Харківщині: прорив на 50 км та фото зі стратегічно важливого Куп'янська