xcounter
#

Ідеальний шторм у виконанні ЗСУ на Харківщині: прорив на 50 км та фото зі стратегічно важливого Куп'янська

3526
Фото на момент публікації вже розповсюджено, зокрема УНІАН
Фото на момент публікації вже розповсюджено, зокрема УНІАН

ЗСУ просунулись до 50 км та публікують фото вже з Куп'янська, який був стратегічно важливим логістичним пунктом для РФ

Збройні Сили України виконують наступ на Харківщині у темпі десятків кілометрів на добу. Відповідно до ранкового зведення Генерального штабу, за останні дні звільнено понад тисячу квадратних кілометрів.

Вклинювання в оборону противника досягає вже на деяких ділянках до 50 км, а під контроль понад тридцять населених пунктів з яких ЗСУ вибили рашистів. Водночас поки без підтвердження залишається загальна ситуація в умовному трикутнику операції Балаклія-Куп'янськ-Ізюм.

Читайте також: Зенітки часів Сталіна, пекло під Ізюмом та як рашисти "осучаснили" захист свого Т-62: події тижня війни від Defense Express

За оцінками української спільноти DeepState, які можливо вважати консервативними, а також з урахуванням того, що данні оновлюються з відповідною затримкою на добу, ситуація виглядає наступним чином:

Проте слід зважити на те, що Міноборони закликають утримуватись від поширення інформації відносно дій ЗСУ.

І деякі західні аналітики дещо вільніші, як в оцінках, так і у публікації матеріалів. Зокрема авторитетний Institute for the Study of War публікує наступну мапу на, за київським часом, вечір 9 вересня:

Водночас зранку вже масово з'явились фото та відео від бійців ЗСУ з Куп'янська. Враховуючи рівень їх поширення у ЗМІ, мовчати про них немає жодного сенсу.

Зазначимо, що Куп'янськ - надважливий вузловий логістичний пункт для армії РФ через який проходила головна артерія підживлення всього угрупування рашистів під Ізюмом. Альтернативним напрямом для цього є тонкий коридор з декількома дорогами зі значно меншою пропускною спроможністю через населений пункт Оскіл на схід від Ізюма.

Також доволі показовою є реакція рашиських так званих "воєнкорів", частина з яких продовжує повторювати мантру, що "головне - без паніки", а інша вже прямо пише про загрозу оточення угрупування РФ у Ізюмі.

Читайте також: ЗСУ захопили на Харківщині рідкісну РЛС рашистів до комплексу "Зоопарк-1М" (фото)