xcounter
#

Зенітки часів Сталіна, пекло під Ізюмом та як рашисти "осучаснили" захист свого Т-62: події тижня війни від Defense Express

20137
Зенітки часів Сталіна, пекло під Ізюмом та як рашисти "осучаснили" захист свого Т-62: події тижня війни від Defense Express

Як виглядає "пекло під Ізюмом" для рашистів, рашисти використали зенітки часів Сталіна на Харківщині та як окупанти захистили свій Т-62 – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Як виглядає "пекло під Ізюмом" для рашистів

Служба безпеки України перехопила чергову розмову окупантів, яка свідчить – Збройні Сили України влаштували російській армії справжнє пекло на Ізюмському напрямку – окупанти панікують через масштаби та точність ударів українських військових.

Читайте також: Рашисти перекидають "заградотряди" на Куп'янськ, пішли Ми-26 та завішані "Контактом" БТР-80 (відео)

Фото ілюстративне, Генеральний штаб ЗСУ
Фото ілюстративне, Генеральний штаб ЗСУ

Окупант скаржиться, що ЗСУ вночі розбили їхню базу, куди окупанти звозили бензин та де знаходилася техніка, також відзначає, що там "очень много народу жили", але "ниче не говорят, как обычно".

Шалені втрати армії РФ лише за дві доби боїв

Російські військові зазнають катастрофічних втрат у спробах відбити наступ Збройних Сил України протягом останніх декількох днів – OSINT-дослідник, автор Bellingcat та блоку Oryx Якуб Яновські у своєму акаунті у Twitter опублікував дані щодо втрат армії РФ та ЗСУ протягом боїв 6-7 вересня.

Список втраченої армією РФ техніки за 6-7 вересня. Джерело: Jakub Janovsky, OSINT-дослідник, фото з Twitter
Список втраченої армією РФ техніки за 6-7 вересня. Джерело: Jakub Janovsky, OSINT-дослідник, фото з Twitter

Зі списку знищеної техніки можна зробити висновок, що ЗСУ за два дні знищили у майже 13 разів більше техніки, ніж російське військо.

Як рашисти осучаснили захист своїх Т-62

Російські окупанти вигадали, як "осучаснити" захист свого древнього танка Т-62М. Для початку, вони зварили "мангал" так, щоб він слугував каркасом для маскування танка в проекції "згори". Навряд чи такий "каркас" робить танк "невідимішим" для наших дронів, але зате точно заважає вести вогонь із зенітного ДШК "вперед", можна стріляти лише "назад".

Але мабуть найцікавіше – це блоки системи динамічного захисту "Контакт-1", встановлені доволі асиметрично. Мабуть, це єдиний сучасний елемент на Т-62М, що пам'ятає ще Хрущова. Більше деталей – у нашому матеріалі.

Рашисти на Півдні "пересіли" на вертольоти

Постійні удари Збройних Сил України вивели із ладу переправи росіян через Дніпро, котрі росіяни могли використовувати для доставки важкого озброєння та боєприпасів. Тому рашисти в якості переправочних засобів вимушені використовувати армійські гвинтокрили.

армійська авіація рф навчання
Навчання армійської авіації ЗС РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Але такий формат переправи для орків – неефективний, бо вертольотами можна доправити на інший берег хіба що обмежену кількість боєприпасів. Про це під час свого брифінгу розповіла голова прес-центру Сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання одного із журналістів. Більше деталей – у матеріалі Defense Express.

Рашисти використали зенітки часів Сталіна

Збройні Сили України ведуть бої проти армії РФ на Харківщині та продовжують збирати трофеї, які кидають орки.

Зенітна гармата КС-19, ілюстративне фото з відкритих джерел
Зенітна гармата КС-19, ілюстративне фото з відкритих джерел

Зокрема, один із підрозділів української армії захопив "стандартний" тягач МТ-ЛБ із зенітною установкою ЗУ-23-2, а "на додачу" - три зенітні гармати КС-19 калібру 100 мм, які вироблялись наприкінці ще 1940-х років, за часів Сталіна. На це вказує фото, розміщене на одному із телеграм-каналів. Більше деталей – у матеріалі Defense Express.

Читайте також: Український Су-27 отримав нове озброєння: буде в парі з МіГ-29 кошмарити окупантів