xcounter
#

Кремль офіційно визнав поразку під Ізюмом та замість жесту доброї волі - повідомив про перегрупування

5003
Кинута рашиська техніка на Харківщині
Кинута рашиська техніка на Харківщині

Замість "жесту доброї волі" панічний відступ у РФ тепер на "новоязі" називається "перегрупуванням"

Через декілька днів успішного контрнаступу Збройних Сил України на Харківщині і звільнення декількох тисяч квадратних кілометрів та десятків населених пунктів у Кремлі нарешті визнали свою поразку на цій ділянці фронту.

У офіційному зведенні так званого міноборони РФ повідомлено, що армія РФ відходить з районів Балаклеї, яка була звільнена ще три дні тому, а також Ізюму, який зараз, скоріш за все, перебуває в оточенні.

Читайте також: Дефіциту Excalibur не буде: Пентагон деталізував постачання Україні високоточних боєприпасів

Звісно, для того, щоб не повторюватись із "жестом доброї волі", яким у Кремлі пояснили відступ від Києва, Чернігова та Сум у березні-квітні, у Москві вигадали нову версію. Офіційно для середньопересічних рашистів повідомлено, що просто було вирішено "перегрупувати російські війська" для "нарощування зусиль на Донецькому напрямку".

Саме тому, протягом понад трьох діб "проведено операцію зі згортання та організованого перекидання ізюмсько-балаклейського угруповання військ" до так званої "ДНР". Більше того, саме РФ провело "низку відволікаючих та демонстраційних заходів" та завдавало навіть "потужне вогневе ураження".

З огляду на все, у перекладі з "рашиського новояза" офіційне звернення Кремля виглядає наступним чином:

"Після втрати керування підрозділами, які опинились в оточеннях, підрозділи армії РФ, хто як міг, почали тікати одразу до "ДНР". Розуміючи, що ЗСУ витрачає певний час на взяття полонених та захоплення кинутої техніки, було зроблено все можливе, щоб виграти максимальну кількість часу саме таким чином".

Читайте також: Скільки насправді боєготових штурмовиків А-10 має Армія США, і на що вони здатні зараз
ТЕГИ Війна