xcounter
#

"Часткова мобілізація" потрібна Кремлю більше для "промивання мізків" "чмобікам", аніж для поповнення фронту

1700
Російські окупанти, ілюстративне зображення від BBC
Російські окупанти, ілюстративне зображення від BBC

Або чим завершиться експеримент по пересадці трактористів та водіїв "швидких" на "Шилки" та "Акації"

Головне управління розвідки Міноборони України вчора виступило із зведенням про хід "часткової мобілізації" в тимчасово окупованому Криму. Якщо в загальних рисах, то справа виглядає так.

Окупанти вже "частково мобілізували" на захопленому півострові мінімум 300 осіб віком 45-50 років, що встигли повоювати в Афганістані чи проти Ічкерії, головним чином – це трактористи та водії "швидких" у мирному житті. Цей "контингент" тренують на залишках 810-ої бригади морської піхоти, та навчають використовувати самохідні артустановки 2С3 "Акация" та ЗСУ-23-4 "Шилка", що встигли буквально "прирости до землі".

Читайте також: Рашисти мають "спосіб" на прізвизько "Геноцид", як добити своїх "кадрових" артилеристів
"Чмобікі" в тимчасово окупованому Криму, ілюстративне зображення з відкритих джерел

При цьому "політруки" 810-ої бригади не забувають обробляти мобілізованих приблизно в такому дусі – воювати їм насправді не доведеться, хіба що зробити пару пострілів; "вундерваффе" вже близько – міфічні "китайські ракети", які "стиратимуть з лиця землі" міста України, а "бавовна" в Криму – це все з відома та дозволу Путіна.

Вищевикладене заграє "новими фарбами", якщо додати ще деякі повідомлення із учорашньої стрічки новин.

Російські окупанти в Україні, фото - Reuters

З початку оголошення "часткової мобілізаці"» в РФ країну покинуло вже 700 тисяч осіб, і це мінімум удвічі більше, аніж змогла відмобілізувати армія РФ – порядка 300 тисяч осіб. При чому тут варто так провести різницю між цими "втікачами" і "частково мобілізованими".

Ті росіяни, що виїжджають закордон, уміють самостійно не тільки заробляти гроші, але й ненавидіти Україну. А от ті росіяни, які прийшли у військкомати – вони і фінансово залежні від держави чи роботодавця, та й не ненавидіти нас звикли лише "по команді" з телевізора. І схоже, в цій історії Кремль саме цього і добивається - щоб із країни повтікали всі "розумники", і залишились одні "чмобіки". Яких можна "поставити у стійло" навіть завдяки примітивній армійській "політінформації".

Російські окупанти в Україні, ілюстративне фото з відкритих джерел

Міноборони України очікує, що в найближчий час окупанти можуть пригнати до 150 тисяч "чмобіків". Але значна частина з них може піти не на фронт, а як "територіальні війська" для посилення окупаційного режиму (за часів німецької окупації України подібні війська називались "ордунг поліцай", щось на кшалт "внутрішніх військ").

Міністр оборони Рєзніков говорив - за даними партнерів, Росія через "треті країни" намагалась придбати 200 тисяч бронежилетів та 500 тисяч касок, але отримала закономірну відмову. Раз уже справа пішла до того, що для озброєння своїх "чмобіків" РФ доводиться розконсервовувати БРДМ-2 та відновлювати "Шилки" та "Акації", що буквально "приросли до землі", то "часткова мобілізація" орків справді відбувається за принципом "дєнєг нєт, но ви дєржитєсь". В цьому контексті ідеологічна обробка про "вундерваффе" та "всесильного Путіна»" нагадує радянський анекдот – "в мене набої закінчились! – але ж ти комуніст! – і кулемет застрочив знову…".

Але схоже, що в Кремлі справді так і думають – якщо як слід "прозомбувати" своїх "чмобіків", це їм замінить техніку та амуніцію, якої вкрай не вистачає.

Російські окупанти в Україні, ілюстративне фото з відкритих джерел

Цілком ймовірно, що керівництво армії РФ вирішило робити ставку саме на "афганців" та ветеранів війни проти Чечні як на "неформальних лідерів" у колективах "частково мобілізованих", котрі на маршах примудряються перетворитись на стадо без людського обличчя.

Самі "афганці" уже беруться роздавати в соцмережах щось на кшалт "цінних вказівок" "новобранцям", що джгут Есмарха – це панацея, а зручна форма "натівського зразка" начебто не зручна в умовах реального бою. Цілком ймовірно, що далі ця ж категорія людей почне переконувати інших "чмобіків", що їм і справді воювати не доведеться, що Росія має в запасі "вундерваффе" у вигляді міфічних "китайських ракет".

Російські окупанти в Україні, ілюстративне фото з відкритих джерел

Схоже, у проведенні "часткової мобілізації" Кремль і далі робитиме в першу чергу акцент саме на "зомбуванні" "чмобіків". А уже в другу чергу на те, як це стадо озброїти, екіпірувати та привести бодай до мінімальної "готовності до виконання завдань".

Читайте також: Рашисти могли б застосувати Т-62 як "вогневі мобільні точки", але просто кидають їх на Херсонщині