xcounter
#

В Україні розробляють новий варіант модернізації Т-64БМ2, Росія панікує через В-52H, а США представили "таємний" винищувач: події тижня від Defense Express

3374
В Україні розробляють новий варіант модернізації Т-64БМ2, Росія панікує через В-52H, а США представили "таємний" винищувач: події тижня від Defense Express

Завод імені Малишева та ХБТЗ розробляють новий варіант модернізації основного танка ЗСУ, Міністерство оборони РФ оприлюднило відеозапис перехоплення трійки американських стратегічних бомбардувальників B-52H, а у США таємно зробили повномасштабний прототип винищувача та інші події й новини тижня від Defense Express

Пропонуємо ознайомитися з оглядом новин та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Новий варіант модернізації основного танка ЗСУ

ДП "Харківський бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") разом з фахівцями ДП "Завод ім. В.О. Малишева" виконує спільну програму щодо модернізації танка Т-64 БМ2.

Читайте також: Які нові піротехнічні засоби для військових випускають в Україні

Про це повідомив директор ХБТЗ В’ячеслав Стрілець, під час візиту на підприємство голови ХОДА Олексія Кучера у середу, 16 вересня цього року.

Т-64 Т-80 танки Украина
Модернізовані на ХБТЗ танки Т-64 зразка 2017 року та Т-80БВ

"Ми зараз складаємо з ними договір, проводиться конструкторська робота, проводиться робота щодо оброблення корпусу. Буде встановлений потужний двигун - машина буде сучасніша", - повідомив про плани щодо робіт над новою модернізацією очільник підприємства.

Повітряний бій між МіГ-29 та "лазерним" F-16

Цікаво відео 14 серпня опублікувала Lockheed Martin, де показано як винищувач американських повітряних сил F-16S захищає повітряний заправник KC-46A Pegasus від атаки винищувача МіГ-29.

По сюжету повітряного бою помітно, що винищувач Міг-29 застосовує проти танкера авіаційні ракети середнього радіуса дії класу "повітря-повітря" Р-27.

Своєю чергою, F-16, як "тілоохоронець" важкого та повільного KC-46A Pegasus, несподівано застосовує проти ракети Р-27 нову і майже фантастичну контрзброю. Це бойовий лазер. Він розміщений у підвісному змінному контейнері, який закріплений під фюзеляжем F-16.

Лазерний промінь за декілька секунд завдає ракеті, що наближається, суттєвої шкоди. Ракета починає хаотично обертатися, збивається з курсу і пропадає десь у хмарах.

Лазерная зброя
Лазер збиває ракету

Такими ж контейнерами з лазерною зброєю були оснащені і інші винищувачі, що прикривали повітряний танкер. Отже, лазерний "щит" у контейнерному виконанні на цьому відео виглядає цілком сучасним і новим способом боротьби з авіаційними ракетами.

Загадковий літак

Військово-повітряні сили США таємно спроєктували, побудували та підняли у повітря щонайменше один прототип загадкового винищувача нового покоління. Цю інформацію Defense News підтвердив представник служби з закупівель.

Ця новина може "шокувати оборонну спільноту", яка останній раз спостерігала перший політ експериментального винищувача під час битви за контракт Joint Strike Fighter двадцять років тому.

f-35

"Ми побудували літак та провели повномасштабний демонстраційний політ в реальному світі, і ми також побили деякі рекорди", – стверджує Уіл Ропер, представник служби ВПС США із закупівель. Він заявив, що США готові до створення літаків наступного покоління "як ніколи раніше".

З присмаком легкої паніки

Міністерство оборони Російської Федерації оприлюднило відеозапис перехоплення трійки американських стратегічних бомбардувальників B-52H, які супроводжували українські винищувачі над Чорним морем біля анексованого Криму 14 вересня.

"Для ідентифікації виявлених повітряних цілей і недопущення порушення державного кордону РФ в повітря були підняті два винищувачі Су-27 і два винищувачі Су-30 зі складу чергових по ППО сил Південного військового округу", повідомляє пресслужба Міноборони Росії.

Також на одному з російських Telegram-каналів був оприлюднений запис розмов пілотів російських винищувачів з керівником польотів, який здійснював наведення з присмаком легкої паніки у голосі.

Те, чого не було раніше

"Ми створили дійсно унікальну річ - за наші кошти і з опорою на нашу вітчизняну школу, потенціал наших інженерів і конструкторів. Такі рішення є лише у декількох високотехнологічних держав". Так стверджують у компанії "Радіонікс" і мають для цього всі підстави.

Радіонікс

Вони зробили малогабаритний радар з синтезуванням апертури, який може встановлюватися як на пілотовані, так і на безпілотні авіаційні комплекси. З новим радаром повітряні платформи набувають якісно нових можливостей. У чому ж тут "фішка"?

Гарної неділі!

Читайте також: Українська розвідка безповоротно відірвалася від совка – Верховна Рада прийняла відповідний закон