xcounter
#
Які нові піротехнічні засоби для військових випускають в Україні

Які нові піротехнічні засоби для військових випускають в Україні

2257

Протистояння російській агресії та потреба в імпортозаміщенні піротехники для українського війська змусили відомого в світі виробника засобів радіаційного контролю (ТМ "ЕКОТЕСТ") компанію "НВПП "Спаринг-Віст Центр" зайнятись розробкою та виробництвом піротехнічних засобів

В результаті з’явилися нові українські ручні димові гранати, димові шашки та сигнальні міни. При цьому вітчизняна піротехнічна продукція вийшла надійною, ефективною та більш зручною.

Ручні димові гранати

РДГ-55 та РДГ-55М є ручними димовими гранатами, які призначені для створення зон задимлення з метою маскування окремих вогневих точок, невеликих військових підрозділів, засліплення противника, а також для імітації пожежі в бойовій техніці. Можливе застосування гранати – для позначення місця посадки вертольота і вказівки для нього напряму і сили вітру.

Читайте також: Димова зброя: нові піротехнічні технології для українських військових (відео)
Ручні димові гранати, димові шашки, сигнальні міни, Defense Express
В ході протистояння російській агресії з’явилися нові українські ручні димові гранати, димові шашки та сигнальні міни

РДГ-55 розроблені на заміну гранат РДГ-2, що раніше використовувались радянською армією та й донині ще стоять на озброєнні ряду країн світу.

Українські вироби є більш зручними у користуванні ніж їх аналоги. Зокрема, вони випускаються двох типорозмірів: РДГ-55 – димова граната великого розміру, що повністю відповідає гранатам РДГ-2 за габаритами, характеристиками, тривалістю димогенерування, і площею, що закривається. РДГ-55М – це зменшена версія гранати РДГ-55. При не значному зменшенні часу димогенерування вона є більш компактною та зручною. Завдяки цьому її можна розміщати та переносити в стандартній розгрузці.

Ручні димові гранати РДГ-55, РДГ-55М, Defense Express
Ручні димові гранати РДГ-55 та їх зменшені версії РДГ-55М. Генерують дими білого та чорного кольорів

На відміну від радянських РДГ-2, в яких передбачався запуск за допомогою спеціального сірника та чірки, в українських гранатах передбачений спеціальний механізм з кільцем, який при висмикуванні одразу ініціює процес димогенерування, що гарантує запуск димової гранати в різних несприятливих умовах.

Димові шашки, Defense Express

Димові шашки

Ще однією розробкою є нова українська уніфікована димова шашка УДШ-У, що йде на заміну радянській УДШ. Шашка вже через 30 сек. після запуску забезпечує інтенсивне димоутворення протягом 10 хвилин, створюючи димову завісу довжиною не менше, ніж 100 метрів.

Уніфікована димова шашка УДШ-У, Defense Express
Уніфікована димова шашка УДШ-У

Шашку можна запускати як в ручному режимі, так дистанційно. Для цього компанія розробила та пропонує споживачам систему дистанційного управління димопуском.

Ця система базується на базі сучасного військового комп’ютера, цифрової метеостанції і локальних пультів керування димовими шашками, які між собою обмінюються інформацією по декількох дубльованих каналах передачі даних. Система дозволяє одночасно керувати запуском до 1920 димових шашок.

Спаринг-Віст Центр, Defense Express
Компанією "НВПП "Спаринг-Віст Центр" розроблено сучасну систему дистанційного управління димопуском

Така система може успішно використовуватись військами на полі бою: для забезпечення наступальних дій, маскування переправ, блокпостів, пересувних складів, батарей протиповітряної оборони. Також дана система може забезпечити маскування великих стаціонарних об’єктів, таких, як, наприклад, аеропорти, аеродроми, стратегічні склади і ряд інших об’єктів.

Димові шашки, Defense Express
Наприкінці липня 2020 року на Львівщині пройшли державні випробування вітчизняної димової шашки УДШ-У / Фото: Defense Express

Сигнальні міни

З 2015 року компанія на заміну радянської сигнальної міни типу СМ постачає українському війську вітчизняні сигнальні звуко-світлові міни СМ-У. Вони призначені для сповіщення своїх військ про появу противника на місці її встановлення подаванням звукового та світлового сигналів (в залежності від модифікації: СМ-УБ – білого, СМ-УЧ – червоного, СМ-УЗ – зеленого кольорів).

Сигнальна звуко-світлова міна СМ-У, Defense Express
Сигнальна звуко-світлова міна СМ-У

Міна складається з металевого тонкостінного корпусу з розміщеним в ньому свистком, пороховим зарядом звукового сигналу, 10 сигнальних зірок і комплектується ударним механізмом з Р-подібним стопором, розтяжкою та металевим кілком.

Димові шашки, Defense Express, сигнальна міна, СМ-У

Міна СМ-У також може використовуватись при проведенні військових навчань для позначення протипіхотних мін натяжної дії та імітації їх дії.

ПП "НВПП "Спаринг-Віст Центр»

вул. Володимира Великого, 33, Львів, 79026

Тел.: +38 032 242 1515 | e-mail: [email protected]|www.ecotest.ua

PE “SPPE “Sparing-Vist Center”

33 Volodymyra Velykoho Str., Lviv, 79026, Ukraine

Email: [email protected] | Tel.: 380 32 242 1515 | www.ecotestgroup.com

Читайте також: Електромагнітна зброя України: в Харкові серійно виготовляють бойові "випалювачі