xcounter
#
Шашка для української армії пройшла державні випробування (відео)

Шашка для української армії пройшла державні випробування (відео)

3111

На Львівщині пройшли державні випробування вітчизняної димової шашки УДШ-У. Зразок озброєнь, що раніше не виготовлявся в Україні, було розроблено фахівцями відомої в нашій країні та світі своїми точними та надійними засобами радіаційного контролю компанії "НВПП "Спаринг-Віст Центр" зі Львова

Державні випробування відбулись на одному з полігонів Міністерства оборони України відповідно до програми та методик державних випробувань дослідного зразка, що були спеціально розроблені фахівцями Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних Сил України.

Спаринг-Віст Центр, УДШ-У, Defense Express
На Львівщині пройшли державні випробування вітчизняної димової шашки УДШ-У / Фото: Defense Express

За результатами державних випробувань було підтверджено заявлені розробником характеристики вітчизняного піротехнічного засобу і членами Державної комісії було підписано відповідний акт.

Читайте також: В ДНДІ відновили проведення випробувань нових зразків озброєння у повному обсязі (фото)

Державним випробуванням передувала кропітка робота фахівців "НВПП "Спаринг-Віст Центр", яка тривала декілька років. Зокрема, на вітчизняну уніфіковану димову шашку УДШ-У була розроблена дослідно-конструкторська документація, створені відповідні рецептури та конструкції, було успішно проведено попередні випробування нового виробу.

Публікація по темі: "Спаринг-Віст Центр" провів попередні випробування українського аналога уніфікованої димової шашки УДШ-У (відео)

Подібні димові шашки вкрай необхідні Збройним Силам України, оскільки є надзвичайно ефективними засобами маскування, при цьому, старі запаси радянських УДШ на складах практично закінчилися.

Спаринг-Віст Центр, УДШ-У, Defense Express
За результатами державних випробувань було підтверджено заявлені розробником характеристики вітчизняного піротехнічного засобу і членами Державної комісії було підписано відповідний акт / Фото: Defense Express

Варто додати, що крім власне вітчизняної версії уніфікованої димової шашки, компанією "НВПП "Спаринг-Віст Центр" також розроблено сучасну систему дистанційного управління димопуском для таких засобів маскування.

Така система, що складається з сучасного військового комп’ютера, цифрової метеостанції та локальних пультів керування, здатна одночасно керувати запуском майже двох тисяч УДШ.

Системадистанційного управління димопуском, Спаринг-Віст Центр, УДШ-У, Defense Express
Компанією "НВПП "Спаринг-Віст Центр" розроблено сучасну систему дистанційного управління димопуском

Вона може успішно маскувати війська під час наступальних дій, або бути використана для забезпечення маскування великих військових (батареї, переправи, блок-пост тощо) та стаціонарних об'єктів (аеродроми, склади та інше).

Нагадаємо, Науково-виробниче приватне підприємство "Спаринг-Віст Центр", є членом ГС "Ліга оборонних підприємств України" і відоме як виробник різноманітних засобів радіаційного та хімічного контролю під торговою маркою "Екотест".

Нещодавно підприємство, залучивши досвідчених науковців у галузі хімії, розширило номенклатуру своїх виробів й почало розробляти піротехнічні засоби на потреби Збройних сил України. Зокрема, вже були представлені нові ручні димові гранати РДГ-55 та їх мініверсії РДГ-55М.

Раніше Defense Express також повідомляв, шо фахівці компанії "НВПП "Спаринг-Віст Центр" почали розробку універсальної великої димової шашки плаваючої на потреби сухопутних та морських підрозділів ЗСУ.

Вітчизняна уніфікована димова шашка УДШ-У розробки та виробництва компанії "НВПП "Спаринг-Віст Центр" зі Львова. Фото з попередніх випробувань
Читайте також: У Львові розробляють універсальну велику димову шашку, що замінить у ЗСУ старі радянські аналоги (фото)