xcounter
#

Радіостанції HIMERA визнано найкращим стартапом року в напрямку defense tech: над чим зараз працюють розробники

6891
Радіостанції HIMERA, всі фото з Facebook-сторінки розробників
Радіостанції HIMERA, всі фото з Facebook-сторінки розробників

Радіостанції HIMERA від українських розробників пропонують військовим надійний зв’язок на рівні "взвод-відділення", який не боїться ворожих засобів радіоелектронної боротьби

Оборонний проєкт HIMERA, у рамках якого українські фахівці створюють та виробляють для Сил оборони України радіостанції, був визнаний найкращим стартапом 2023 року на ювілейній 10-й технологічній конференції IT-Arena, що проходила у Львові, і яка цього року, серед усього, була також зосереджена на miltech/defence напрямку.

У фіналі проєкт HIMERA зустрівся з двома іншими стартапами. Це акустичний апаратно-програмний комплекс Zvook, призначений для виявлення таких повітряних цілей, як крилаті ракети, вертольоти, безпілотники та винищувачі на малих та середніх висотах. І комплекс "ЕТЕР" від компанії Falcons для пеленгації ворожих засобів зв’язку, РЕБ та дронів, розповідають в АрміяInform.

Читайте також: Велика Британія обере між БПЛА та стратостатом для амбітного проєкта Aether на заміну супутників

Як відзначають у виданні, переможець конкурсу, проєкт HIMERA, отримав 10 тисяч доларів на розвиток і просування своєї розробки — радіостанцій для військових, які не "бояться" ворожих засобів радіоелектронної боротьби.

радіостанція HIMERA
Радіостанція HIMERA

Щодо цих радіостанцій, то раніше Defense Express детально розповідав про ці системи зв’язку, поспілкувавшись з представником компанії Олексієм Олійником.

Проєкт HIMERA пропонує військовим доступне та ефективне рішення для забезпечення надійного зв’язку в умовах роботи російських засобів РЕБ. Це портативні радіостанції тактичного рівня для захищеного зв’язку на рівні "взвод-відділення".

Фахівці проєкту HIMERA працюють і над удосконаленням своїх радіостанцій — наприклад, у липні стало відомо, що HIMERA отримали новий важливий функціонал — MESH, завдяки якому радіостанції можуть створювати цифрову мережу типу MANET.

З останніх новин — на своїй сторінці у Facebook виробники розповідають про те, що на виставці ISE2023 у Лондоні вперше публічно продемонстрували радіостанції HIMERA на всесвітній арені. "Це надасть нам можливість і далі розвивати як сам проєкт, так і міжнародне співробітництво", — кажуть розробники.

Крім того, розробники розповідають, що протягом останнього часу працювали над інтеграцією радіостанцій HIMERA в іншу українську розробку, систему управління тактичного рівня ComBat Vision і вже провели повноцінні випробування на полігоні, де радіостанції HIMERA використовувалися для передачі звуку та обміну даними.

Читайте також: Підприємства українського ОПК прибули на IDEB-2023 в Словаччині: про що домовлятимуться