xcounter
#

Підприємства українського ОПК прибули на IDEB-2023 в Словаччині: про що домовлятимуться

2835
120-мм міни для ЗСУ, виготовлені "Українською бронетехнікою" в кооперації з країнами НАТО, серпень 2023 року, фото – прес-служба компанії
120-мм міни для ЗСУ, виготовлені "Українською бронетехнікою" в кооперації з країнами НАТО, серпень 2023 року, фото – прес-служба компанії

Які можливості для вітчизняних оборонних підприємств може дати участь у цій виставці

Сьогодні, 3 жовтня 2023 року у виставковому центрі Incheba, розміщеному в Братиславі, столиці Словаччини, стартує міжнародна оборонна виставка IDEB-2023. В рамках цієї виставки представити зразки продукції компаній-учасників готується зокрема Національна асоціація підприємств оборонної промисловості України (NAUDІ).

При цьому NAUDI буде по факту єдиним учасником з України цієї виставки в Словаччині, та презентуватиме вітчизняних виробників озброєння та військової техніки, йдеться у повідомленні прес-служби асоціації на сторінці у Facebook.

Читайте також: Австралія зробила для України бойові модулі, які потрібні для антидронових ган-траків від США
Виставковий центр Incheba в Братиславі, де відбуватиметься IDEB-2023, фото - прес-служба NAUDI

Зазначається, що делегація від NAUDI планує провести кілька зустрічей із європейськими виробниками зброї для того, щоб просто налагодити комунікацію, щоб обговорити виконання уже наявних контрактів та підписати нові.

І також – домовитись про спільне виробництво боєприпасів для Збройних Сил України, і заодно відшукати нових постачальників сировини та компонентів для масштабування виробництва.

Відомо, що учасниками міжнародної оборонної виставки IDEB-2023 окрім власне Словаччини та України стануть також компанії ще з 15 країн: Чехії, Данії, Фінляндії, Франції, Нідерландів, Ізраїлю, Південної Кореї, Угорщини, Німеччини, Норвегії, Сполучених Штатів Америки, Швеції, Швейцарії, Італії та Великої Британії.

Що в свою чергу створює відповідний потенціал для налагодження комунікації та кооперації для підприємств українського ОПК з тим, щоб створити умови для ще більшого виробництва зброї та боєприпасів в інтересах Сил оборони України.

Міномет калібру 120-мм виробництва "Української бронетехніки", серпень 2023 року, фото – прес-служба компанії

Як раніше розповідав Defense Express, наприкінці вересня 2023 року ЗСУ отримали від компанії "Українська бронетехніка" як учасника NAUDI кілька тисяч дефіцитних уламково-фугасних 122-мм снарядів із повним зарядом, котрі були виготовлені в кооперації з кількома країнами-учасниками НАТО.

Також в окремій публікації ми аналізували про те, чи вплине зміна влади у Словаччини на постачання озброєння до України, і наскільки масштабну підтримку для наших військових уже встигла надати ця країна НАТО.

Процес передачі для ЗСУ 122-мм уламково-фугасних снарядів від "Української бронетехніки", осінь 2023 року, фото – прес-служба компанії
Читайте також: Менше двох місяців знадобилось, щоб відремонтувати пошкоджені Leopard 2A4 для ЗСУ