xcounter
#

Менше двох місяців знадобилось, щоб відремонтувати пошкоджені Leopard 2A4 для ЗСУ

5349
Менше двох місяців знадобилось, щоб відремонтувати пошкоджені Leopard 2A4 для ЗСУ

Перші понівечені у боях танки Leopard 2A4 прибули до Польщі наприкінці липня, а зараз після ремонту перша партія вже передана Україні

Польське Bumar-Łabędy, що входить до PGZ, відзвітувалось, що змогло у стислі строки завершити ремонт першої партії танків Leopard 2A4, які зазнали пошкодження під час боїв.

За цей час бойові машини пройшли повний цикл ремонту та фінальні випробування, після чого передані до ЗСУ. Це сталось ще 29 вересня, але офіційно польська сторона повідомила про це лише сьогодні, 2 жовтня.

Читайте також: Велика Британія обере між БПЛА та стратостатом для амбітного проєкта Aether на заміну супутників
Leopard 2A4

Скоріш за все мова йде про два Leopard 2A4, про які офіційно оголосив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак 22 липня. Ступінь пошкодження машин тоді не називалась, але згодом з'явились фото від PGZ на яких видно, що один з двох танків отримав доволі вагомі пошкодження, бо він транспортувався без башти.

Також Bumar-Łabędy зазначив, що все активніше залучається до ремонту військової техніки, але треба зазначити, що спеціалізацією заводу є не лише німецькі Leopard 2A4, а й Т-72 включно з польською глибокою модернізацією PT-91 Twardy, які також посилили ЗСУ завдяки допомозі Польщі.

Leopard 2A4

Таким чином необхідно відзначити не лише дійсно швидкий темп відновлення понівечених у боях машин, а й ремонтопридатність танків Leopard 2A4. Нагадаємо, що перші втрати цих машин прийшлись на червень під час початку наступальної операції у районі Малої Токмачки.

Загалом за підрахунками Oryx станом на зараз серед втрат ЗСУ позначено 7 танків Leopard 2A4, три з поміткою "знищено", інші - "пошкоджено". Але важливо те, що навіть у випадку візуальної оцінки техніки за фото та відео, далеко не завжди це дійсно означає, що її неможливо відновити.

Читайте також: Оприлюднено новий рекорд "Армії дронів" з ураження артилерійських систем армії РФ