xcounter
#

Польські танки PT-91 Twardy вже в Україні - передачу офіційно підтверджено без розголошення кількості

10428
PT-91 Twardy
PT-91 Twardy

Танк PT-91 Twardy - польська модернізація Т-72, який пройшов ремоторизацію, отримав нову систему управління вогнем та посилене бронювання

Польща направила Україні значну партію танків PT-91 Twardy, про це повідомив прес-секретар агенства озброєння Кшиштоф Платек (Krzysztof Płatek), без розкриття точної кількості та додаткових деталей чергового траншу польської допомоги.

"Пробіл у понад 200 танків Т-72, пробіл у певній кількості PT-91, щодо нього я не можу сказати кількість, буде заповнений повністю, і навіть з подвоєною силою, тому що це танки набагато вищого рівня якості", - повідомив Кшиштоф Платек під час інтерв'ю з виданням Wolski o Wojnie.

Читайте також: Одна із країн Балтії хоче перетворити M142 HIMARS на основу своєї оборони проти Путіна та Лукашенко

До цього інформація про можливість передачі цих танків з'являлась лише у неофіційних джерелах, зокрема навіть були відео з переміщенням Польщею ешелону з цими машинами у бік України. Також відомо, що Варшава, скоріш за все, не буде передавати всі наявні у неї PT-91 Twardy, як мінімум одразу. Але у будь-якому випадку мова йде про значну кількість машин.

Але маємо нагадати, що це власна польська модернізація Т-72, які Польщі дістались після розпаду Варшавського договору. Вона проводилась у 90-х роках, після чого танки продовжили проходити невеликі оновлення, зокрема шляхом встановленням тепловізійних прицілів.

PT-91 Twardy
PT-91 Twardy

Загалом цю машину відрізняє польський динамічний захист ERAWA, а також нова система управління вогнем DRAWA

із тепловізором, лазерним далекоміром та балістичним обчислювачем.

Також поляки замінили 780-сильний радянський двигун В-46 на 850-сильний S-12U власного виробництва.
Читайте також: Поляки достроково назбирали на Bayraktar TB2 для України