xcounter
#

Оприлюднено новий рекорд "Армії дронів" з ураження артилерійських систем армії РФ

3261
FPV-дрон "Фенікс", стоп-кадр з відео Михайла Федорова
FPV-дрон "Фенікс", стоп-кадр з відео Михайла Федорова

Ударні безпілотники мають доволі значну частку у знищенні чи пошкодженні озброєння російського окупаційного війська

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров оприлюднив повідомлення, в якому розповідає, що протягом минулого тижня "Армія дронів" уразила рекордну для себе кількість артилерійських систем російського окупаційного війська.

Армія дронів
Інфографіка щодо уражених цілей "Армією дронів", джерело — Михайло Федоров

Так, з 25 вересня за тиждень боїв оператори "Армії дронів" поцілили у 69 гармат і 17 самохідних артилерійських систем. До цієї статистики одразу варто додати важливе уточнення — що йдеться як про знищені, так і уражені системи. І що до статистики входять лише ті випадки, для яких отримано відеопідтвердження безпосередньо від підрозділів.

Читайте також: Ударний Akıncı для ЗСУ: на що ще здатний цей БПЛА окрім запуску крилатих ракет та JDAM

Якщо ми порівняємо цю інформацію з даними від Генштабу, то з їхньої статистики виходить, що протягом тижня загалом окупанти втратили 265 артилерійських систем.

Відео ілюстративне

З урахуванням того, що статистика "Армії дронів" включає також уражені, а не знищені системи, і того, що дані базуються на інформації від рот НГУ, підрозділу СБУ, 15 рот ЗСУ і підрозділу Держспецзв’язку, то частка дронів-камікадзе у знищенні артсистем ворога протягом минулого тижня становила орієнтовно 32,45%.

Загалом згідно зі статистикою Мінцифри, частка "Армії дронів" у знищенні російського озброєння та військової техніки за окремими категоріями буває доволі вагомою і часом становить до 50% і навіть більше.

Раніше Defense Express розповідав, що РФ полювала за спецпідрозділами дронів Сил оборони і за допомогою агента "фсб" хотіла виявити полігони, де проходять навчання "Армії дронів", але Службі безпеки України вдалося викрити зрадника.

Читайте також: Чи вплине зміна влади у Словаччини на постачання озброєння до України