xcounter
#

РФ полювала за спецпідрозділами дронів Сил оборони, викрито агента "фсб", який шпигував за об’єктами

2982
Фото зі сторінки Михайла Федорова
Фото зі сторінки Михайла Федорова

Агент "фсб" збирав дані про полігони, на яких навчаються оператори дронів, а також про інші об’єкти Сил оборони України

Служба безпеки України на своєму офіційному сайті повідомляє про те, що їм вдалося провести багатоетапну операцію, завдяки якій у Києві затримано агента так званої російської "федеральної служби безпеки", 49-річного підприємця, який шпигував за підрозділами безпілотників ЗСУ та СБУ.

Як повідомляють у СБУ, завдання агент противника отримав наприкінці літа, він мав вступити до однієї зі шкіл "Армії дронів" у Києві й згодом розкрити розташування тих полігонів, де навчаються оператори ударних та розвідувальних дронів, а також розташування баз спецпідрозділів БПЛА, розповідають у СБУ.

Читайте також: Розкрито деталі атаки на завод, де рашисти виготовляють свої Х-59
СБУ
Фото: СБУ

Також агент "фсб" шпигував за розташуванням українських військових у Києві, збираючи інформацію для подальших терористичних ударів російського окупаційного війська.

У СБУ розповідають, що звернули увагу на агента "фсб" через його дописи у російських каналах у Telegram і впіймали під час того, як він робив фото однієї з військових частин у Києві.

Фото: СБУ

Нагадаємо, що "Армія дронів" — це спільний проєкт Міноборони, Мінцифри, Генерального штабу ЗСУ, Держспецзв'язку та платформи UNITED24, який працює над оснащенням Сил оборони України різними типами дронів, а також навчанням операторів.

Як раніше розповідав Defense Express, БПЛА та дрони-камікадзе сьогодні можуть мати доволі приголомшливу частку у знищенні армії РФ, якщо спиратися на дані у рамках того ж проєкту "Армія дронів".

FPV-дрон-камікадзе
FPV-дрон-камікадзе, як основний тактичний NLOS-засіб

Так, частка дронів в ураженні/знищенні може становити до 57% у випадку з бойовими броньованими машинами, до 44% — танками, до 16% — артилерійськими системами.

Читайте також: Міноборони РФ почало "збивати" балістичні "Грім-2" вже по дві на день