xcounter
#

У РФ вже 12 років роблять "аналоговнєт" С-70 "Охотник" і заявляють, що все йде згідно з планом

2318
С-70 "Охотник", фото ілюстративне
С-70 "Охотник", фото ілюстративне

Старт серійного виробництва цього ударного дрона були перенесені щонайменше тричі, а розробки за проєктом "Охотник" тривають ще з 2012 року

Перший заступник директора російської держкорпорації "Ростех" Владімір Артяков заявив, що вони планують вкластися у визначені терміни у напрямку виконання проєкту з виробництва їхніх важких ударних безпілотників С-70 "Охотник" - за його словами, компанія планує вчасно поставити це озброєння у рамках строків, які визначені так званим міністерством оборони РФ.

Артяков запевнив, що нібито вже проведено всі необхідні тестові випробування С-70 "Охотник". Звичайно, прозвучали і такі вже звичні визначення як "новий розвиток у напрямку авіаційної робототехніки" та що це озброєння не має аналогів у світі. "Ми тут, загалом, новатори", - відзначає він про цей ударний безпілотник.

Читайте також: РФ хоче Су-75 Checkmate переробити на БПЛА, хоча С-70 "Охотник" відверто буксує
С-70
Перший дослідний зразок ударного дрона С-70 "Охотник"

Загалом варто відзначити, що проєкт С-70 "Охотник" - це типовий довгобуд, який бере свій початок ще з 2009 року, коли на авіасалоні "МАКС" вперше стало відомо про плани оборонного відомства РФ озброїти російське військо ударним дроном такого класу.

Розробка безпілотника триває з 2012 року, його веде компанія "Сухой". Через сім років, у 2019, стало відомо про перший політ ударного безпілотника "Охотник", який тривав близько 20 хвилин. Крім того, того ж року стало відомо, що як "літаюча лабораторія" для відпрацювання технологій "Охотника" у РФ використовували один з дослідних зразків винищувача Су-57.

У 2021 році стало відомо, що було видано замовлення на ще три дослідні зразки С-70 "Охотник", які мали б вийти на випробування у 2022-2023 роках. Також у 2021 на відео показали перший дослідний дрон, який отримав інформаційно-управляючу систему для можливості виконання завдання без зв’язку з оператором чи винищувачем. Того ж року викатили перший вдосконалений прототип С-70 "Охотник".

А в квітні 2023 року рашисти вже втретє перенесли старт серійного виробництва цього ударного дрона, за попередніми планами воно має стартувати у 2025 році. Але цей факт аж ніяк не завадив рашистам видати копію RQ-170 за свій важкий безпілотник С-70 "Охотник".

Водночас вже у 2024 російські ЗМІ розтиражували заяву віцегубернатора Новосибирської області Сєргєя Сємка про те, що серійне виробництво С-70 "Охотник" має стартувати вже в другій половині цього року.

Читайте також: Рашисти згадали за білоруського "Охотника" з автоматом у пару до їхнього безпілотного вертольота "Термит"