xcounter
#

Рашисти видали копію RQ-170 за свій важкий безпілотник С-70 "Охотник", який нібито вже "б’є цілі" в Україні

6640
Перший дослідний зразок російського важкого безпілотника С-70 "Охотник", фото ілюстративне
Перший дослідний зразок російського важкого безпілотника С-70 "Охотник", фото ілюстративне

Окупанти "склепали" черговий фейк про свій "аналоговнєт" безпілотник С-70 "Охотник", який вони розробляють ще з 2012 року

Російське окупаційне військо застосувало для ударів по Україні свої новітні безпілотні літальні апарати С-70 "Охотник" – таку новину днями розтиражували російські медіа з посиланням на "турецькі ЗМІ". Як стверджують російські пропагандисти, безпілотники нібито завдали ударів по "об’єктах ЗСУ у Сумській області" і що це вперше, коли ця російська розробка була застосована на полі бою.

Жодних інших деталей не повідомляється, зокрема і щодо того, якою саме зброєю було завдано ударів. Разом з тим, пропагандони публікують фото, на якому нібито зображений той самий "Охотник", який росіяни "вперше використали на полі бою".

Читайте також: Новий носій для керованих ракет Х-38: у РФ створюють зброю "прориву ППО" для Су-57 та "Охотника"
С-70
Так нібито виглядає російський ударно-розвідувальний БПЛА С-70 "Охотник" десь в небі неподалік від кордону з Україною

Так, на зображенні вище – те, як має виглядати "Охотник" на думку самих рашистів. "На користь цього твердження [щодо того, що на фото – саме С-70 "Охотник"] – силует БПЛА та його розмір", – кажуть російські ЗМІ. Втім, те, що окупанти видають за свій "аналоговнєт" С-70 "Охотник" насправді – іранська копія американського "секретного" БПЛА RQ-170, відома як Shahed 171 Simorgh, на що звернув увагу у своєму Telegram-каналі Олександр Коваленко, відомий як zloy_odessit.

Так, фото, яке окупанти видають за "зображення "Охотника", було взято з відеосюжету про іранський безпілотник, яке було опубліковано на Youtube ще дев’ять років тому, у 2014 – причому російські пропагандисти вирішили навіть не прибирати плашку іранського телеканалу PressTV.

Іранський безпілотник Shahed 171 Simorgh (також відомий як S-171) – це повна копія американського розвідувального безпілотника RQ-170 (який був захоплений іранцями ще у 2011 році), разом з шасі та шинами.

С-70
С-70 "Охотник"

Щодо російського С-70 "Охотник", то вперше російське міноборони озвучило свої плани мати на озброєнні важкий ударний БПЛА ще у 2009 році, водночас контракт на розробку було укладено у 2012 з компанією "Сухой". Зрештою, у 2019 році "Охотник" здійснив свій перший політ, водночас старт серійного виробництва своєї чергової "аналоговнєт" зброї рашисти переносили вже як мінімум тричі.

Читайте також: РФ показала вдосконалений прототип свого першого реактивного БПЛА С-70 "Охотник"