xcounter
#

РФ хоче Су-75 Checkmate переробити на БПЛА, хоча С-70 "Охотник" відверто буксує

4542
Виставковий макет Су-75 Checkmate, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Виставковий макет Су-75 Checkmate, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Це може свідчити про наростання конкуренції між рашистськими виробниками дронів за бюджетні гроші

Російські "ЗМІ" заявляють, що "Объединенная авиастроительная корпорация" подала на реєстрацію патенти одразу на три варіанти "аналоговнєтного" літака Су-75 Checkmate, котрий досі існує хіба що у вигляді виставкового макету та комп’ютерної симуляції, хоча перша презентація відбулась ще в 2021 році.

Перший патент поданий на "малопомітний тактичний літак", котрий візуально від базового варіанту Су-75 має відрізнятись зміненою формою хвостового оперення. Другий патент подано на "легкий тактичний літак для перевезення транспортною авіацією завдяки розстикуванню кінцівок".

Читайте також: У РФ хочуть розгорнути цілу дивізію підводних човнів з ядерними мега-торпедами "Посейдон" на Камчатці
Безпілотний варіант Су-75 Checkmate, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Третій поданий патент взагалі відноситься до ймовірного безпілотного варіанту Су-75, характеристики якого поки що не озвучені. А з четвертого випливає, що конструктори російської "ОАК" заодно замахнулись на створення двомісної навчально-бойової версії Checkmate.

Сама по собі така новина виглядає абсудною, бо рашисти досі не втілили "у металі" свій черговий "аналоговнєт" під назвою Су-75 Checkmate, і спроба продати таку розробку Індії взимку 2023 року завершилась явною невдачею.

Навчально-бойовий варіант Су-75 Checkmate, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Окремим парадоксом виглядає прагнення створити безпілотну версію Су-75, поки в росіян "буксує" проект реактивного ударного БПЛА типу С-70 "Охотник".

Нагадаємо, що в квітні 2023 року російський ВПК вже втретє переніс строк початку серійного виробництва цього дрона. Але ця обставина у червні цього року не завадила рашистським пропагандонам видати фейк про начебто уже застосування С-70 "Охотник" у війні проти України.

Втім, це все описане може бути насправді одним із проявів конкуренції суб’єктів російського ВПК за фінансування з держбюджету. Особливо за умов, коли Міноборони РФ як один із пріоритетів визначило для себе саме виробництво БПЛА.

Виставковий макет Су-75 Checkmate, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Чи справді по "Кримському мосту" били гідроцикли-камікадзе