xcounter
#

У РФ хочуть розгорнути цілу дивізію підводних човнів з ядерними мега-торпедами "Посейдон" на Камчатці

К-186 "Омск", 10-ої дивізії підводних човнів ТОФ РФ
К-186 "Омск", 10-ої дивізії підводних човнів ТОФ РФ
3228

У Кремлі почали знову розігрувати карту зі своїм "вундерваффе" - "Посейдон", у фантазіях рашистів він має просто змивати радіоактивним цунамі цілі міста

Державна російська агенція ТАСС з опорою на власні джерела повідомляє, що Кремль планує розгорнути цілу дивізію підводних човнів з "Посейдонами" на Камчатці.

Її формування має пройти на рівні кінця 2024 - друга половина 2025 року. При цьому створення берегової інфраструктури вже йде й має бути завершено на початку 2024 року.

Читайте також: Чи можна "Краснополем" підбити чи знищити "умовний" Т-72 чи Т-80

Враховуючи те, що дивізія підводних човнів у РФ це зазвичай 5-8 субмарин, то вочевидь вона буде дуже далека від повного складу, якщо мова йде про саме носіїв "Посейдонів". Станом на зараз відомо лише про єдиний існуючий носій цих мега-торпед БС-329 "Белгород", яка є переробленим з 949А "Антей" експериментальним човном.

БС-329 Белгород

Лише якраз на рівні 2024-2025 років до складу Тихоокеанського флоту РФ має увійти "Хабаровськ", перший представник проєкту 09851 спеціально створений під "Посейдон". Другий підводний човен за цим проєктом планують передати не раніше 2027 року. Й таким чином на штатну кількість дивізії Кремль не зможе вийти ще дуже й дуже довго. Тому вочевидь до складу цієї дивізії можуть бути включені інші підводні човни, можливо шляхом переведення з інших дивізій та інших флотів.

Водночас розміщення носіїв "Посейдонів" саме на Камчатці доволі важливе з точки зору гіпотетичного використання цієї зброї у сценарії Третьої світової війни. Задачею Тихоокеанського флоту РФ є можливі дії, як проти США та його союзників, включно з Японією та Австралією, так й проти Китаю.

К-550 Александр Невский
К-550 "Александр Невский", 25-ої дивізії підводних човнів ТОФ РФ

Й розміщення "Посейдонів" саме на базі у Камчатці, а не на Північному флоті, який відповідає за дії проти й проти США й проти європейського сегмента НАТО, цілком говорить про невпевненість Москви у відносинах з Пекіном.

Читайте також: Німеччина хоче закрити прогалину у зброї, яка ефективно показала себе на полі бої в Україні