xcounter
#

У РФ потонув ще один корабель, де ЗСУ шукати 1000 "зайвих" гаубиць та чому десятки M777 вже на ремонті: події тижня війни від Defense Express

114980
Ворожий Су-34, ілюстративне фото довоєнних часів
Ворожий Су-34, ілюстративне фото довоєнних часів

Окупанти спробували використати Су-34 як штурмовик, РФ втрачає свої кораблі та в якій країні можна "знайти" 1000 "зайвих" гаубиць калібру 155 мм, необхідних Україні – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Су-34 як штурмовик

Прес-служба Командування Повітряних Сил ЗСУ розповіла, що 12 червня наші зенітно-ракетні війська збили один із двох Су-34, котрі намагались парою атакувати позиції наших військ біля Ізюму.

Читайте також: Які озброєння надають Україні союзники та коли ЗСУ будуть готові до контрнаступу
Ворожий Су-34, ілюстративне фото довоєнних часів
Ворожий Су-34, ілюстративне фото довоєнних часів

Тут варто звернути увагу на саму тенденцію, що рашисти вирішили використати свої Су-34 в якості штурмовиків. З однієї сторони, в цьому є своє раціональне зерно: Су-34 може взяти на борт до 12 тонн бойового навантаження, у той час як штурмовик Су-25 – лише до 4 тонн. Відповідно виходить, що два Су-34 можуть взяти таке ж бойове навантаження, як шість Су-25. Більше деталей – у матеріалі Defense Express.

Де ЗСУ шукати 1000 "зайвих" 155-мм гаубиць

Неофіційний блог збройних сил Південної Кореї Korea Defense Blog залишив одне цікаве повідомлення. Воно співпало у часі із публічним запитом України до західних союзників надати нам 1000 артилерійських систем калібру 155 мм для остаточного розгрому орків на нашій землі.

Гаубиця KH-179
Гаубиця KH-179 155-мм південнокорейської армії, фото - Korea Defense Blog

Так от, у цьому повідомленні є дві важливі тези. Перша – новий уряд Південної Кореї, схоже, нарешті "дозрів" до того, щоб передати Україні озброєння. Друга теза – в розпорядженні південнокорейських збройних сил є доволі багато артсистем, що у найближчий час будуть зніматись із озброєння та переводитись до резерву. І раз ці системи стали "зайві", то їх можна було б передати Збройним Силам України. Деталі – у нашому матеріалі.

Наскільки інтенсивно ЗСУ стріляють з M777

Колумніст The Washington Post Девід Ігнатіус виступив з оглядом по темі поставок західних озброєнь для України. Найголовніша у цьому тексті новина – на ремонт уже відправилось "декілька десятків" гаубиць M777, які США поставили для ЗСУ.

M777
Артилеристи ЗСУ ведуть вогонь з гаубиці M777, фото з відкритих джерел

Одна з причин – стволи перегрілись, бо наші артилеристи були вимушені вести настільки інтенсивну стрільбу по рашистам в умовах переваги армії РФ по стволам артилерії. Більше деталей – у матеріалі Defense Express.

Рашистський корвет-носій "Калібрів" невдало сходив вслід за "Москвою"

У відкритому доступі з’явились фото, зроблені цього тижня на берегах ріки Волга на території РФ. На цих фото зображено процес буксирування явно пошкодженого ракетного корвета ВМФ РФ проекту 21631 "Буян-М", що може нести до 8 крилатих ракет морського базування "Калибр".

Рашисти буксирують по Волзі свій пошкоджений ракетний корвет проекту 21631
Рашисти буксирують по Волзі свій пошкоджений ракетний корвет проекту 21631 "Буян-М", фото наводить портал "Одесский курьер"

Корабель тягнули два дні, тактичний номер та назва корабля були зафарбовані. Більше деталей розповідає Defense Express.

ЗСУ розстріляли корабель ЧФ РФ

Військово-морські сили ЗСУ уразили ще один корабель Чорноморського флоту РФ. Про це повідомляється у пресслужбі ВМС ЗСУ.

Так, силами ВМСУ в акваторії Чорного моря було уражено буксир ЧФ РФ "Василий Бех" – у момент ураження він здійснював транспортування на острів Зміїний боєприпасів, озброєння та особового складу Чорноморського флоту. Трохи деталей – у нашому матеріалі.

Читайте також: Рашисти ударили по Харкову "Іскандером", здатним ставити теплові пастки (фото)