xcounter
#

В якій країні можна "знайти" 1000 "зайвих" гаубиць калібру 155 мм, необхідних Україні

115407
Гаубиця KH-179 155-мм південнокорейської армії, фото - Korea Defense Blog
Гаубиця KH-179 155-мм південнокорейської армії, фото - Korea Defense Blog

Дамо невеликий спойлер – у цієї держави також "під боком" агресивний "сусід" із тисячами стволів артилерії "радянських" калібрів

Неофіційний блог збройних сил Південної Кореї Korea Defense Blog залишив одне цікаве повідомлення. Воно співпало у часі із публічним запитом України до західних союзників надати нам 1000 артилерійських систем калібру 155 мм для остаточного розгрому орків на нашій землі.

Так от, у цьому повідомленні є дві важливі теза. Перша – новий уряд Південної Кореї, схоже, нарешті "дозрів" до того, щоб передати Україні озброєння. Друга теза – в розпорядженні південнокорейських збройних сил є доволі багатоартсистем, що у найближчий час будуть зніматись із озброєння та переводитисьв резерв. І раз ці системи стали "зайві", то їх можна було б передати Збройним Силам України.

Читайте також: Як Південна Корея при "посередництві" Канади може допомогти зброєю для України
Південна Корея має в своєму розпорядженні понад 2,3 тисячі САУ калібру 155 мм різних типів, фото - Korea Defense Blog

Зокрема, південнокорейські військові збираються перевести в резерв свої 1000 буксированих гаубиць KH-179.

Гаубиця цього типу – розробка південнокорейського ОПК, прийнята на озброєння ще у 1983 році. Обслуга цієї гаубиці – 14 осіб, темп стрільби – 4 постріли на хвилину, дальність стрільби – до 18 км за умови застосування снаряда М107, до 30 км за умови застосування активно-реактивного снаряда та до 36 км за умови застосування снаряда К310.

Відмова від буксированих гаубиць не ослабить обороноздатність Південної Кореї, бо у них в розпорядженні ще понад 2,3 тисячі 155-мм САУ.

Південнокорейські військові розгортають на позиції свої гаубиці KH-179 калібру 155 мм, фото -Military Today

Окрім цього, південнокорейська армія уже зібралась вивести у резерв 156 реактивних систем залпового вогню K136A1 Kooryong калібру 130 мм. Кожна така РСЗВ має по 36 напрявляючих, та має дальність стрільби до 23 км за умови застосування ракет типу K30 та до 36 км за умови застосування ракет типу K33.

Цікаво, що таким озброєнням Південна Корея уже готова "ділитись": 22 системи K136A1 Kooryong разом з боєзапасом зарезервовано до поставки для збройних сил Філіппін.

Відповідно, є потенціал, щоб частину таких РСЗВ передати й нашій державі.

Південнокорейські РСЗВ K136A1 Kooryong, фото - Korea Defense Blog

І тут тільки лишається "схрестити пальці", щоб уряд Південної Кореї таки наважився дати Україні свої "зайві" артилерійські системи. Які можуть прискорити процес знищення ворога на нашій землі.

Читайте також: Південна Корея могла би передати Україні російські БМП-3 і Т-80У