xcounter
#

ЗСУ двома ракетами Harpoon розстріляли корабель ЧФ РФ – Bayraktar TB2 зняв безпорадність палубного ЗРК "Тор"

200911
ЗСУ двома ракетами Harpoon розстріляли корабель ЧФ РФ – Bayraktar TB2 зняв безпорадність палубного ЗРК "Тор"

І це не перша приємна новина про флот рашистів за сьогодні

Військово-морські сили ЗСУ уразили ще один корабель Чорноморського флоту РФ. Про це повідомляється у пресслужбі ВМС ЗСУ.

Так, силами ВМСУ в акваторії Чорного моря було уражено буксир ЧФ РФ "Василий Бех" – у момент ураження він здійснював транспортування на острів Зміїний боєприпасів, озброєння та особового складу Чорноморського флоту.

Читайте також: Ще один корабель рашистів може відправитися на дно до "Москви": у Чорному морі – одразу чотири "розвідники" НАТО

"Навіть наявність на борту зенітно-ракетного комплексу "Тор" не завадило Військово-Морським Силам України ЗС України демілітаризувати російських загарбників", – йдеться у повідомленні.

Водночас деталей до цієї події додає голова одеської ОДА Максим Марченко – він зауважує, що буксир було уражено протикорабельними ракетами Harpoon.

Зауважимо, раніше в джерелі нижче зазначалося, що буксир було уражено двома ракетами Harpoon – згодом назву протикорабельної ракети було прибрано з допису.

Крім того, відео з ураженням буксиру, яке з’явилося в мережі, свідчить, що момент ураження ворожого корабля було зафіксовано безпілотником Bayraktar TB2 – зауважимо, що корабель уражено двома протикорабельними ракетами, обидві потрапили у ціль, що може говорити про те, що корабель, ймовірно, відправиться на дно до "Москви".

У ВМСУ зауважують – буксир "Василий Бех" був прийнятий до складу ЧФ РФ у 2017 році, має водотоннажність 1605 тонн – це, наприклад, майже вдвічі більше, ніж у ракетного корвета ВМФ РФ проекту 21631 "Буян-М", про ураження якого Defense Express розповідав раніше, і водотоннажність якого сягає близько 900 тонн.

Читайте також: Штатно прикують до палуби: виявилося, що ЗРК "Тор" на кораблях ЧФ РФ – не одноразова акція